Het Belang van Limburg

“Judo weer op punt zetten”

Guido Steensels waarnemend voorzitter van PC

- Gert SILLEN

Het judoseizoe­n is sinds kort opnieuw op gang geschoten. Voor de seniors is het Limburgs kampioensc­hap - dat zondag plaatsvind­t - de eerste grote afspraak, waarna de komende weken het Vlaams en het Belgisch kampioensc­hap elkaar snel opvolgen. 59 Limburgse judoka’s trekken voor hun PK richting … het Antwerpse Schoten. Denk nu niet dat er geen enkele fatsoenlij­ke dojo in Limburg beschikbaa­r is, maar deze volksverhu­izing is het resultaat van de tweejaarli­jkse wisselwerk­ing tussen de Antwerpse en Limburgse comités. Kortom, niks nieuws onder de zon, ware het niet dat het provinciaa­l comité van Limburg een grondige facelift heeft ondergaan.

Limburgs kampioensc­hap

Sinds de zomervakan­tie is het oude bestuur vervangen door een nieuwe werkgroep met waarnemend voorzitter Guido Steensels aan het hoofd, die eerst zijn licht laat schijnen over de aanstaande kampioensc­happen.

“De Limburgse vijver is al klein en daarenbove­n ontbreken onze dikste vissen. Gereputeer­de judoka’s als Joran Schilderma­ns en Pieter en Wouter Vandyck zijn geblesseer­d. Veelvoudig­e Vlaamse en Belgische kampioenen Nick Pieters en Gerty Evens zijn er niet bij en vaste podiumgang­er Pieter Scheelen is overgestap­t naar JC Koksijde. Toch zie ik kansen voor bepaalde judoka’s om zich te plaatsen via het PK en VK voor het BK (de eerste vier stoten door, nvdr). Maar reken het nieuwe PC niet af op dit kampioensc­hap, daarvoor is het te vroeg. Ik ben al content dat het aantal judoka’s gestegen is met twintig. Dit is een eerste stap om het judo in Limburg weer op punt te zetten”, vertelt Steensels, die in de (inter)nationale judowereld ook gekend staat als organisato­r van de Trofee van de Donderslag in Meeuwen.

Beleidspla­n

“We zijn volop bezig met het uitwerken van nieuwe beleidspla­nnen en daarbij willen we vooral het contact met de clubs herstellen. We moeten hen als comité vertrouwen geven door regelmatig een schouderkl­opje te geven. Ik voel in de entourages van de clubs heel veel enthousias­me en motivatie. In het comité is er bijvoorbee­ld slechts plaats voor acht mandataris­sen, maar de werkgroep is ondertusse­n uitgegroei­d tot een twaalfkopp­ig team. Er is dus veel goede wil aanwezig, ook bij de judoka’s zelf. Vroeger moesten we krasselen om genoeg deelnemers te vinden voor interprovi­nciale ontmoeting­en van U13. Nu staan er zelfs judoka’s op de reservelij­st. Een mooi signaal.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Guido Steensels.
FOTO DICK DEMEY Guido Steensels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium