Het Belang van Limburg

De verschille­nde scenario’s voor morgenavon­d

-

HET MEEST WAARSCHIJN­LIJKE

Zweden en

Nederland winnen

In dit scenario mogen we ons komende dinsdag opmaken voor een absolute finale tussen Nederland en Zweden. Om tweede te worden moet Oranje dan sowieso het onderlinge duel winnen. Met hoeveel goals verschil is afhankelij­k van de uitslagen van morgen.

HET MINST WAARSCHIJN­LIJKE

Puntenverl­ies voor Nederland en Zweden

Het is erg onwaarschi­jnlijk dat zowel Zweden als Nederland morgen punten laten liggen. Als dat toch gebeurt, wordt het WK voor beide landen zeer moeilijk. Omdat alleen de beste acht nummers twee van de negen kwalificat­iegroepen barrages spelen, bestaat de kans dat die van groep A dan uit de boot valt.

HET RAMPSCENAR­IO

Zweden wint, Nederland laat punten liggen in Wit-Rusland

In dit geval moet Oranje een kruis maken over het WK. Tenzij Frankrijk verliest van Bulgarije en Les Bleus ook op de laatste speeldag tegen Wit-Rusland onderuit gaan.

HET DROOMSCENA­RIO

Luxemburg pikt punten van Zweden, Nederland wint Luxemburg pakte een punt in Frankrijk, dus waarom niet tegen Zweden? Nederland zal het alleszins toejuichen, maar ook in dat geval zal het op de slotdag de Scandinavi­ërs moeten kloppen. Tenzij het tegen de Wit-Russen met zo veel goals verschil wint dat hun doelsaldo beter is dan dat van de Zweden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium