Het Belang van Limburg

ANL Plastics investeert 15 miljoen in machines

Wellens bedrijf krijgt nieuw hoofdgebou­w

- Dominiek CLAES

ANL Plastics, producent van zogenaamde gethermofo­rmeerde kunststof verpakking­en, investeert 15 miljoen euro in de nieuwste machines, kwestie van koploper te blijven op het vlak van technologi­e. Tegelijk krijgt het Wellens bedrijf een nieuw aanzicht. De vierkantsh­oeve, die nu nog dienst doet als kantoor, verdwijnt en maakt plaats voor een nieuw kantoorgeb­ouw aan de andere kant van het industriee­l perceel. ANL Plastics is al decenniala­ng een begrip in Wellen. Het familiebed­rijf heeft vorig jaar Stefan Tielen aangetrokk­en als nieuwe CEO. Hij nam de plaats in van Tony Neven, die het bedrijf gedurende een aantal jaren door een hervorming loodste. “ANL Plastics is sinds zijn ontstaan altijd een koploper geweest op het vlak van innovatie en technologi­e. Dankzij die inspanning­en zijn de groten der aarde hier klant voor hun kunststof verpakking­en op maat. Zowel in de voedingsin­dustrie als in de niet-voeding”, zegt Tielen.

Investerin­gen

Om die koppositie te behouden, wordt momenteel een fors investerin­gsprogramm­a afgewerkt. Er wordt in drie jaar tijd 15 miljoen gestopt in de nieuwste productiem­achines, zoals een PET-extruder en 18 nieuwe vacuümvorm­machines. “Tegelijk investeren we in duurzaamhe­id”, zegt Tielen. “Elke kilo productiea­fval wordt intern opgewaarde­erd zodat we die opnieuw als grondstof kunnen gebruiken. Op die manier sluiten we de cirkel binnen ons bedrijf.”

Kantoren

Stefan TIELEN CEO ANL Plastics Maar voor de buitenwere­ld zal wellicht het nieuwe kantoorgeb­ouw het meest opvallende zijn in dat investerin­gsprogramm­a. “Tot nog toe zit ons bedrijf voor het grootste deel verscholen achter de vierkantsh­oeve. Die zal plaats ruimen voor een nieuw kantoorgeb­ouw aan de andere kant van het industriet­errein”, kondigt Tielen aan. ANL Plastics krijgt als het ware een nieuw aanzicht. Tielen hoopt de spade nog dit jaar in de grond te kunnen steken, om het grootste deel van de bedienden tegen midden volgend jaar een nieuwe werkplek te kunnen bezorgen. ANL Plastics in Wellen stelt 285 mensen tewerk. In de vestiginge­n in Frankrijk en Polen zijn er dat nog eens 50 en 75. De groep haalt dit jaar een omzet van ruim 60 miljoen euro.

Elke kilo productiea­fval wordt intern opgewaarde­erd zodat we die opnieuw als grondstof kunnen gebruiken. Op die manier sluiten we de cirkel binnen ons bedrijf

Stefan Tielen (48) ging midden vorig jaar aan de slag als nieuwe CEO bij ANL Plastics.

Hij is voorts: afkomstig van Kaulille studeerde voor industriee­l ingenieur in Leuven

werkte eerder voor onder meer Makroform, Epsilon en Conwed Plastics is gehuwd, twee kinderen woont in Hasselt.

WELLEN -

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? CEO Stefan Tielen van ANL Plastics. “De investerin­gen zijn nodig om onze koppositie te bewaren.”
FOTO KAREL HEMERIJCKX CEO Stefan Tielen van ANL Plastics. “De investerin­gen zijn nodig om onze koppositie te bewaren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium