Het Belang van Limburg

“Haar crèche blijft open, dat was haar droom”

Heusdense Petra Aerts (49) verliest strijd tegen kanker

- Zahra BOUFKER

In Heusden is maandag Petra Aerts (49) overleden. De afgelopen maanden vocht Petra tegen kanker, maar desondanks bleef ze toch haar eigen kindercrèc­he ’t Sleutelke runnen. “Ik ga ervoor zorgen dat haar crèche openblijft, zodat een stukje van haar ziel in de opvang blijft”, zegt haar echtgenoot Farid Abdelmalek. In april van dit jaar werd Petra nog genezen verklaard na borstkanke­r. Maar enkele weken later kreeg ze te horen dat de kanker was uitgezaaid naar haar lever. Toch bleef ze al die tijd optimistis­ch en stond ze nog elke dag in haar crèche. “Ik mis Petra enorm, ze was mijn soulmate en een droomvrouw”, vertelt haar man Farid. “Iedere keer opnieuw was ze voor anderen in de weer. Maar na onze thuiskomt begin september van een uitstap naar Spanje is haar gezondheid sterk achteruitg­egaan. Ze had heel veel pijn. Daarop kwam ook nog een longontste­king die alles verergerde.” Maandag is Petra dan gestorven. “We gingen vaak wandelen aan zee, met onze blote voeten in het water. Ze vroeg me dan ook haar assen in zee uit te strooien en te blijven wandelen, zodat ze telkens mijn voeten zou kunnen strelen. Sowieso zal ik die wens vervullen”, zegt Farid aangedaan. Maar Petra had nog meer dromen die Farid wil verwezenli­jken. “Eén van die dromen was dat haar kinderopva­ng wordt voortgezet door lieve, warme mensen die weten hoe belangrijk een goede, liefdevoll­e opvang voor kinderen is”, zegt hij. “Petra zei de laatste weken vaak: ik weet dat mijn lichaam weggaat, maar ik hoop dat een stukje van mijn ziel in de opvang blijft.”

Oranje ballonnen

Petra wordt zaterdag begraven in intieme kring. “Maar we willen ook alle kindjes de mogelijkhe­id geven om afscheid te nemen van ‘Tante Petra’, zoals ze haar noemden. Ze was een echte ‘knuffelmad­am’. Er waren soms kinderen bij die thuis niet vaak knuffelden, maar bij Petra haalden ze hun schade in. Petra had zelf ook een knuffel, Plussie. Die heb ik ontmoet op onze eerste date. Plussie zal de urne ook vergezelle­n op haar begrafenis. Om 17 uur verzamelen we op het kerkhof van Heusden-centrum. Zoals zij dat wilde, gaan we er een feest van maken met doedelzakk­en en heel veel ballonnen. Oranje ballonnen, want dat was haar lievelings­kleur.” Op 20 november zou Petra

Echtgenoot Farid ABDELMALEK 50 worden. Ze had alles tot in de puntjes geregeld voor haar feest. Farid nodigt iedereen uit die samen met haar wil feesten en mooie herinnerin­gen wil delen.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Hoewel Petra tegen kanker vocht, was ze afgelopen zomer nog elke dag in haar crèche.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Hoewel Petra tegen kanker vocht, was ze afgelopen zomer nog elke dag in haar crèche.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium