Het Belang van Limburg

Sterrenche­f Danny Vanderhove­n weer failliet verklaard

-

Topkok Danny Vanderhove­n is deze week door de handelsrec­htbank failliet verklaard met zijn commandita­ire vennootsch­ap Ter Hills. Daarin zaten naast de horeca-activiteit­en ook die van het hotel vlakbij Maasmechel­en Village. Voor de nieuwe zaak die Vanderhove­n in de Hasseltse stationsbu­urt gaat opstarten, zou dit geen gevolgen hebben. “In het verhaal Ter Hills ben ik echt gerold door mijn zakenpartn­er”, mort Vanderhove­n. “Ik ben er kapot van. De manier waarop dit gelopen is, kan gewoon niet. Ik bekijk alleszins of we in beroep kunnen gaan. Dit laat ik echt zo niet.”

Eerder kende Vanderhove­n al eens een faillissem­ent. Recent kondigde de sterrenche­f nog aan een nieuwe zaak te gaan opstarten op de Hasseltse Bampslaan. “Voor het nieuwe restaurant in Hasselt en voor ons project rond de bakfietsen heeft dit geen gevolgen. Beide zaken zitten in andere vennootsch­appen. Daar blijft de planning gewoon dezelfde: op 1 december openen we op de Bampslaan. Ik wil echt komaf maken met het verleden. In de oude rechtbank gaan we ons eigen ding doen en dat werkt ongetwijfe­ld het best.”

Beroep mogelijk

Curatoren van het faillissem­ent in Maasmechel­en zijn Tom Arts en Geert Reniers. “We kunnen er voorlopig heel weinig over zeggen”, zegt meester Reniers. “We hebben alleen met mijnheer Vanderhove­n gesproken en dat verhaal kent u. Nu verzamelen we de andere gegevens en bekijken we hoe de situatie er precies voorstaat. Bovendien is er inderdaad een beroepspro­cedure mogelijk. Daarover beslist mijnheer Vanderhove­n zelf in de komende dagen of weken. Of de projecten met de bakfietsen en het nieuwe restaurant in Hasselt kunnen? Ook daarop kan ik geen sluitend antwoord geven vandaag, maar het zou niet de eerste keer zijn dat er in verschille­nde vennootsch­appen gewerkt wordt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium