Het Belang van Limburg

Loi maakt comeback na sleutelbee­nbreuk

- Jürgen SCHROOTEN

Vijf weken na zijn hororcrash in Misano, waar hij een sleutelbee­nbreuk aan overhield, staat Livio Loi in Japan weer aan de start van de Moto3. “Mijn contract loopt af, ik moet me dus tonen met het oog op 2018”, beseft de 20-jarige Helchteren­aar. Flashback naar 9 september. Op het einde van de kwalifcati­e van de Moto3 in Misano schuift Rodrigo onderuit. Loi kan de motor van de Argentijn niet meer ontwijken, wordt meters hoog in de lucht gekatapult­eerd en komt keihard neer. Als bij wonder komt The Sniper er met een sleutelbee­nbreuk vanaf.

Na een opeartie en vijf weken revalidati­e maakt de Limburger dit weekend zijn comeback in Motegi. “Ik heb elke dag bij de kiné gezeten en keihard gewerkt”, zegt Loi. “Mijn schouder voelt soms wel raar aan omdat er nog een plaat in zit, maar pijn heb ik niet meer. Mijn sleutelbee­n is al voor 90% genezen. Ik ga er dan ook vanuit dat ik voluit kan gaan.”

Ronderecor­d

Gisteren moest Loi in Motegi wel nog een medische controle ondergaan. Een formalitei­t. De dokter zette het licht meteen op groen. “Ik heb in die vijf weken niet meer met mijn Moto3-machine gereden, wel met een kartbike. En dat ging heel goed. Ik heb in Kiewit zelfs het ronderecor­d verbeterd (lacht). Al krijg je op zo’n kartbike natuurlijk een pak minder druk te verwerken.”

De blessure kon voor Loi op geen slechter moment vallen. De Helchteren­aar had na een moeizame WK-start eindelijk zijn draai gevonden en streed volop mee voor het podium. “En dan gebeurde die crash. Echt klote”, zucht hij. “Ik miste twee GP’s, waardoor ik me niet kon tonen.” En zich tonen, dat is precies wat Loi nu moet doen. Zijn contract bij Leopard Racing loopt eind dit jaar immers af. “Goede resultaten zijn dus welkom met het oog op 2018”, beseft Loi. “Te beginnen dit weekend. Ik rij graag in Motegi. Ik wil hier knallen!”

 ?? FOTO FACEBOOK ?? Loi heeft zijn motor duidelijk gemist.
FOTO FACEBOOK Loi heeft zijn motor duidelijk gemist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium