Het Belang van Limburg

Hasseltse Hotelschoo­l wint Oxfam-award ‘Handel Nu’

-

De Hotelschoo­l van Hasselt heeft maandag de ‘Handel Nu’award gekregen van Oxfam-wereldwink­els. Die kregen ze voor hun deelname aan de nationale scholenwed­strijd. “En voor het eerst in 17 edities gaat de prijs naar een samenwerki­ng tussen twee scholen, want in dit project was ook de PXL-lerarenopl­eiding betrokken”, zegt Hans Canters van Oxfam-wereldwink­el. Naast een trofee kregen de leerlingen ook een verrassing­sconcert van de Verdammte Spielerei cadeau. En die zorgden voor de gekste taferelen op de speelplaat­s. “Met de actie ‘Handel Nu’ spoort Oxfam-Wereldwink­els elk jaar de Vlaamse scholen aan om een ludieke activiteit rond eerlijke handel te organisere­n”, vertelt Hans Canters. “Het beste verhaal kwam uit de Hotelschoo­l die met hun samenwerki­ng met de studenten van PXL Educatie een prachtig project opzetten.”

“Onze studenten lerarenopl­eiding hebben een lessenpakk­er rond fair trade opgezet en zijn het spel ‘Serieus gesjareld’ komen spelen met de leerlingen hier”, legt PXL-lector aardrijksk­unde Arjan Goemans uit. “Een spel vol oneerlijke regels waardoor de deelnemers echt gaan nadenken over wat eerlijk is en niet.”

Wereldwink­el

“Geen simpele materie om aan onze leerlingen te vertellen”, zegt Melissa Marcotti leerkracht PAV-Frans binnen de Hotelschoo­l. “maar tegelijk houdt het hiermee voor ons niet op. Onze vierdejaar­s gaan jaarlijks op klasbezoek­en naar de Wereldwink­el, we bereiden en serveren fairtradeg­erechten in het schoolrest­aurant.”

“En bijvoorbee­ld in de bakkerijaf­deling komen de cacao, chocolade en suiker vanuit onze winkel”, zegt Steven Schepers van de Hasseltse Wereldwink­el. “De Hotel- school is al jaren trouwe klant en daarom zijn we super blij dat net zijn de beste in het land zijn. Ons doel is immers zoveel mogelijk scholieren en als het even kan hun ouders te overtuigen van fair trade. Als er dan wat van blijft hangen, is dat mooi meegenomen.”(dj)

Wijn proeven bij Oxfam

Oxfam Wereldwink­el Stevoort organiseer­t op vrijdag 3 november een wijnproefa­vond in zaal Steborg. Vanaf 19 uur kan je al wijn inslaan voor de komende feestdagen doen en de wijnproduc­enten in het Zuiden steunen. Deelnemen aan de wijnavond is gratis maar om een inschattin­g te maken van het aantal aanwezigen, moet je voor 1 november inschrijve­n. Dat kan via een mail naar stevoort@oww.be of een bericht aan 0496/04.08.87.

 ??  ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De leerlingen van de Hotelschoo­l kregen een verrassing­sconcert van de Verdammte Spielerei cadeau.
FOTO SERGE MINTEN De leerlingen van de Hotelschoo­l kregen een verrassing­sconcert van de Verdammte Spielerei cadeau.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium