Het Belang van Limburg

“Er is geen andere optie dan winnen”

Jonas Delalieux kijkt uit naar duel tegen zijn ex-ploeg

- Raf COMANS

Hubo Limburg United en Leuven Bears zijn de enige twee ploegen die nog niet gewonnen hebben in dit nog jonge seizoen. In een onderling duel veegt één van de twee vanavond in de Alverberg de nul van het bord. Bij United is Jonas Delalieux net op tijd verlost van zijn blessure om het tegen zijn ex-ploeg op te nemen. Tot half november zou Jonas Delalieux uit zijn met een spierscheu­rtje en een zware bloeduitst­orting. Ruim vroeger dan voorzien maakte hij vorige zondag in Brussels al zijn wederoptre­den. “Conditione­el moet ik nog veel inhalen en ook mijn shot moet nog verbeteren. Na de training is mijn kuit ook nog wat stijf, maar dat is niet abnormaal”, zegt de speler uit Zolder. Delalieux werd na één jaar Leuven Bears teruggehaa­ld door Limburg United. Tegen je exploeg spelen is altijd speciaal, maar bij de tegenstand­er van vanavond zijn er maar twee spelers meer over van het team van vorig seizoen. “Alleen Raf Bogaerts en Bibi Sissoko spelen er nog. Bibi is wel lange tijd out na een knieoperat­ie en gaat er vanavond dus niet bij zijn. En Raf was vorige match geblesseer­d. Ik weet niet of hij al speelklaar is”, zegt de 24-jarige

Jonas DELALIEUX forward/center. “Toch kijk ik uit naar de match. Het is een weerzien met de coaches waaronder ik een seizoen gewerkt heb.”

Limburg United staat met een nul op twee naast Leuven (nul op drie) op de laatste plaats in de EuroMillio­ns League.

“Tegen Leuven moeten we thuis absoluut winnen. Er is geen andere optie. Vorig jaar had Limburg United het moeilijk tegen Leuven en verloor het zelfs twee keer in de Sportoase. Maar ik verwacht niet dat we deze keer de kaas van ons brood gaan laten eten. Beide ploegen gaan zich willen bewijzen, maar wij zouden thuis toch dat tikkeltje meer overwinnin­gsdrang moeten hebben dan zij.”

Hoe komt het dat jullie het zowel in de Supercup als de competitie telkens in moneytime laten afweten?

“Goh, dat weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat we op het einde gewoon iets meer vertrouwen in onszelf moeten hebben. En misschien moeten we op die momenten iets rustiger spelen. We hebben ook niet zo heel veel ervaring in de ploeg. Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.”

Het is jammer dat we die eerste wedstrijde­n verliezen, maar er zijn er nog 34 te gaan

Wegen die nipte nederlagen op het moreel van de ploeg?

“Mentaal zijn er totaal geen problemen. Het is natuurlijk jammer dat je die eerste wedstrijde­n verliest, maar er zijn er nog 34 te gaan. Ik denk niet dat we te veel achteruit moeten kijken.”

Komt de boodschap van McCollum over bij de spelers?

“Op training is zijn filosofie al duidelijk zichtbaar, ja. Daar gaat het veel vlotter en sneller dan we af en toe in de wedstrijde­n tonen. Het gaat niet lang meer duren vooraleer dat ook in de matchen te zien zal zijn, daar ben ik van overtuigd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium