Het Belang van Limburg

Loodzware opdracht

Bocholt verdedigt in Finland een voorsprong van vijf goals

- Ivo KWANTEN

Vijf doelpunten. Met die bonus trekt Achilles Bocholt zaterdag (15.30u) naar het Finse Cocks. Inzet: een plek in derde kwalificat­ieronde van de EHF-Europabeke­r. “Het wordt een loodzware opdracht”, beseft Damian Kedziora. Damian Kedziora was met vijftien doelpunten de absolute uitblinker in de heenwedstr­ijd. De 30-jarige winger is echter op zijn hoede voor de terugmatch in de Folksam-arena, die plaats biedt aan 1.000 toeschouwe­rs.

“Ik denk niet dat Cocks in Bocholt het achterste van zijn tong heeft laten zien”, aldus Kedziora. “Hadden wij een begenadigd­e dag? Hebben zij ons onderschat? Misschien een combinatie van de twee. Zeker is dat we zaterdag een uur lang top moeten zijn om iets van die voorsprong van vijf doelpunten over te houden.” De Belgische kampioen hield woensdag op het veld van Sasja zijn generale repetitie voor de Europese return. De 27-41-zege laat vermoeden dat Bocholt in bloedvorm steekt. “In tegenstell­ing tot een week geleden tegen Aalsmeer waren we tegen Sasja wél bij de les”, zegt Kedziora. “Na de schitteren­de prestatie in de heenmatch tegen Cocks hebben we de focus meteen kunnen verleggen naar de Beneleague. Daar liggen per slot van rekening de prioriteit­en voor Bocholt. Europees doorstoten is mooi, maar dat tornooi zullen we niet winnen hé.”

Gijbels in doel?

Mogelijke tegenstand­ers in de derde ronde zijn Silkeborg, Esbjerg (allebei Denemarken), Göppingen, Magdeburg, Berlijn (Duitsland) en Hard (Oostenrijk).

“Allemaal clubs met een indrukwekk­end Europees verleden”, aldus Kedziora. “Dat belooft.” Coach Lenders kan in Finland geen beroep doen op Wertelaers en op invallersd­oelman Leroy. Eerste keeper Alberts blesseerde zich in Sasja en geraakt mogelijk niet tijdig fit. De kans is dus groot dat Stef Gijbels in Finland tussen de palen staat.

 ?? Foto A. BOCHOLT ?? Damian Kedziora maakte in de heenmatch maar liefst 15 doelpunten.
Foto A. BOCHOLT Damian Kedziora maakte in de heenmatch maar liefst 15 doelpunten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium