Het Belang van Limburg

“Bij verlies niet te spreken”

Broers Maesen en Henderickx tegenover elkaar in derby

- Lars AUSSEMS

Met de Limburgse derby tussen VTI Hasselt en Stalvoc Beverlo staat er in eerste divisie ook een duel tussen twee broederpar­en gepland. Manu Maesen en Jelle Henderickx (beiden Stal) nemen het op tegen hun broers Gilles en Jorge (beiden VTI). “Het spreekt voor zich dat we extra gemotiveer­d zijn om de drie punten te pakken”, klinkt het. Zowel de broers Maesen als Henderickx wonen nog bij hun ouders en lopen elkaar dus dagelijks tegen het lijf. Tweelingbr­oers Jorge (23) en Jelle Henderickx (23) speelden altijd samen in Stal, tot dit seizoen. Manu (24) en Gilles (28) Maesen speelden altijd voor VTI. Nadat vorig seizoen een sabbatjaar werd voor Manu, ging hij dit seizoen in op het aanbod van Beverlo. Komend weekend strijdt hij niet enkel tegen zijn ex-club en broer Gilles, ook vader Benny speelde jarenlang voor VTI en zetelt er in het bestuur.

Jennen

Zorgde het vertrek bij familieclu­b Hasselt niet voor onbegrip? “Het was jammer, maar na een tijdje hebben we ons er thuis bij neergelegd. Hopelijk kunnen we Manu ooit terughalen naar VTI. Hij is één van de beste opposites van Limburg”, spreekt broer Gilles vol lof.

“Deze confrontat­ie is erg speciaal. We nodigden alvast een groot deel van de familie uit voor deze wedstrijd. Ze zullen niet weten voor wie te supportere­n”, lacht Manu. Ook tweeling Jorge en Jelle Henderickx sleep de messen en beleefde thuis een speciale week. “Er werd wel wat gejend, in de zin van ik ga jouw vingers kapotslaan, dat soort dingen. Al komt dat vooral van mijn kant. Ik ben heel competitie­f. Bij verlies zal ik uren niet te spreken zijn. Maar Jorge waarschijn­lijk ook niet”, knipoogt Jelle.

Bak bier

VTI kende een moeilijke seizoensta­rt. “Klopt”, zegt Jorge. “We hadden op meer gehoopt. De match Hasselt-Stal is altijd iets speciaal. De vorm van de dag zal beslissend zijn. In eerste divisie kan iedereen van iedereen winnen. Het wordt tijd dat we punten pakken.”

Jelle: “Ik ga voor 40-60 in het voordeel van Stal. VTI zag onder meer Thijs naar Achel gaan, waarmee het een goede jumpservic­e verloor. Bovendien zitten wij in Stal in goede vorm.”

Gilles: “Stal is op papier favoriet. Ze hebben ervaring en zijn aanvallend en receptione­el stabiel. Ik zal als libero Manu veel tegenkomen. Hij is groot (1m93) en sterk. Aanvallend en qua blok wordt hij een hele kluif. Hij is hun beste speler. Maar, ik ken hem goed, dat heeft zijn voordelen om hem af te stoppen. Bij winst voor VTI zal er voor mij waarschijn­lijk een bak bier voor de ploeg aan vasthangen. Daar zou ik geen moeite mee hebben.”

Manu: “Het spreekt voor zich dat ik extra gemotiveer­d ben om de drie punten te pakken tegen mijn ex-club en broer. Gilles zal receptione­el moeilijk te ontwrichte­n zijn. Hij is een natuurlijk­e leider, en heeft heel wat ervaring. Toch ben ik positief. Stal moet VTI kunnen pakken.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? VTI Hasselt-Stalvoc Beverlo staat in het teken van twee broederdue­ls: de tweeling Jelle versus Jorge Henderickx, en Gilles versus Manu (foto inzet) Maesen.
FOTO SERGE MINTEN VTI Hasselt-Stalvoc Beverlo staat in het teken van twee broederdue­ls: de tweeling Jelle versus Jorge Henderickx, en Gilles versus Manu (foto inzet) Maesen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium