Het Belang van Limburg

Topper in Berkenbos

- Luc ERALY

In de provincial­e badmintonc­ompetitie staat zondag (14.15u) de topper tussen BC Smash en Hebad 3G op het menu. Beide clubs uit Heusden-Zolder tellen nog het maximum van de punten en gaan dan ook voluit voor de titel en promotie naar de derde liga. “Onze club bestaat volgend jaar 40 jaar en dat willen we graag vieren met enkele titels”, zegt Smash-voorzitter Johan Verhaegen. “In de heren- en damescompe­titie zijn we al doorgestot­en naar de Liga, nu willen we ook met het gemengde team naar de Liga.”

“We zijn alvast sterk bezig, met slechts één verlieswed­strijd in 32 partijen”, pikt coach Guy Delforge in. “Beslissend zal de topper nog niet zijn - er is tenslotte nog de terugwedst­rijd maar de winnaar zal zeker een boost krijgen.”

Ook bij Hebad is men ambitieus. Voorzitter Chris Linders: “Sinds de promotie van onze eerste ploeg naar eerste nationale, proberen we met onze overige teams daarbij aansluitin­g te krijgen, zodat switchen tussen de teams makkelijke­r kan en onze beloftevol­le jeugd naar een goed niveau kan doorgroeie­n. Zo gaan we met ons derde team resoluut voor de provincial­e titel om naar de Liga door te stoten. En met Debbie Simons, Hanne Put en Yaro Van Delsen hebben we voldoende troeven in huis om die titelambit­ies waar te maken.”

“Ook met ons tweede team strijden we trouwens volop mee voor de promotie (naar tweede nationale, nvdr).”

De derby wordt zondag (14.15u) in de sporthal van Berkenbos afgewerkt.

 ?? FOTO HBVL ?? Hebad 3G, met vlnr Dimitri Luyckx, Yves Vanoirbeek, Kelly Bekkers, Hanne Put, Debbie Simons en Ken Deprez, mikt resoluut op de provincial­e titel.
FOTO HBVL Hebad 3G, met vlnr Dimitri Luyckx, Yves Vanoirbeek, Kelly Bekkers, Hanne Put, Debbie Simons en Ken Deprez, mikt resoluut op de provincial­e titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium