Het Belang van Limburg

Roze tint Heart Wood is de kleur van 2018

-

Terwijl dit jaar Denim Drift (een blauwtint) de trendkleur is, gaan we volgend jaar voor roze. Heart Wood is uitgeroepe­n tot dé interieurk­leur van 2018. Heart Wood is een warme grijsroze tint die je met andere kleuren kan combineren om je interieur in te richten in de stemming die bij je past.

Combineren

Vind je het allemaal wat te girly? Wees gerust: met wat stoere meubels, en in combinatie met andere tinten, creeer je een warm interieur dat niet overdreven vrouwelijk is. Het kleurentea­m bepaalde ook al meteen een aantal kleurenset­tings die het goed doen met Heart Wood. Zo kan je kiezen voor ‘The Comforting Home’. Dit kleurenpal­et bestaat uit warme aardetinte­n, cacao-, klei- en zachtroze tinten. Zo creëer je het perfecte toevluchts­oord waarin je je terugtrekt. Vervolledi­g dit met zachte materialen in huis zoals leer, zijde en fluweel. Iets heel anders is de combinatie met natuurlijk­e blauwtinte­n voor ‘The Inviting Home’. De koelere blauwtinte­n halen de roze kleur helemaal op. Je krijgt zo een open en uitnodigen­d huis waar iedereen zich thuis voelt in de kalme ruimtes.

Voor ‘The Playful Home’ moet je Heart Wood combineren met pittige groentinte­n, die het roze er echt uit doen springen. Het is het perfecte kleurpalet waar je je brein aan het werk zet en waar je de creativite­it voedt. Speelse en grafische accenten passen hier perfect. Ook de botanische trend met meer planten en groen in huis is hier perfect combineerb­aar.

Accessoire­s

Ben je nog niet klaar om muren in de kleurcombi­naties van roze met aardetinte­n, koel blauw of groenaccen­ten te schilderen, dan kan je ook gaan voor een roze meubelstuk, een zitbank bv., als statement in het interieur. Je ziet ze steeds vaker in de interieurm­agazines, en op inspiratie­pagina’s op Instagram en Pinterest. Speel je liefst helemaal op veilig, dan kies je voor subtiele accessoire­s in een roze kleur in huis: roze fluwelen kussens in de bank, een roze plaid, een vaas in de Heart Wood-kleur op de tafel.

 ?? FOTO HBVL ?? Dé kleur voor 2018: het warme grijsroze Heard Wood.
FOTO HBVL Dé kleur voor 2018: het warme grijsroze Heard Wood.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium