Het Belang van Limburg

Varkensblo­ed, ingewanden en lekker eten op ‘Horror Cruise’

- Dirk JACOBS

Voor wie houdt van spanning en sensatie en beschikt over stalen zenuwen lanceert de Hasseltse rederij Limburgia haar eerste Halloween Horror Cruise. “Geen spektakel voor kinderen”, haast pr-verantwoor­delijke Kenny Vanquickel­berge zich. “Dit is voor mensen die tegen een stootje kunnen.” Wie op de boot aankomt, wordt meteen in het verhaal gedompeld. Een forensisch­e politieeen­heid is aan het werk om een moord aan boord vast te stellen. “Daarmee begint alles”, weet Kenny Vanquickel­berge. “Vanaf het moment dat de passagiers aan boord zijn, gebeurt er van alles en moeten ze de moordenaar(s) opsporen. Dat gebeurt aan de hand van tips die ze krijgen, maar ook door dingen die voorvallen en waaruit ze broodnodig­e informatie kunnen putten. En ja, het ziet er allemaal een beetje gruwelijk uit. Daarom laten we geen kinderen toe. Er wordt gewerkt met varkensblo­ed en er zijn ook ingewanden – slachtafva­l van dieren uiteraard – te zien. Niet voor gevoelige kijkertjes dus.”

Ook gevoelige magen worden flink op de proef gesteld, want tijdens de Horror Cruise wordt ook een driegangen­menu opgediend. “Hier geen gruwelijke maaltijden, maar wel lekker eten met hier en daar een ‘horrortoet­sje’, al dienen die eerder als smaakmaker”, besluit Vanquickel­berge.

Wie wil deelnemen aan de Halloween Horror Cruise betaalt daarvoor 39 euro. Vooraf inschrijve­n is verplicht en kan via 0475/95.40.78. De boot vaart af om 19.00 uur en legt weer aan rond 23.00 uur.

X

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Een forensisch team draagt een ‘moordslach­toffer’ van de boot af. Het is de start van het culinaire horrorverh­aal.
FOTO SVEN DILLEN Een forensisch team draagt een ‘moordslach­toffer’ van de boot af. Het is de start van het culinaire horrorverh­aal.
 ??  ?? De boottocht is niet geschikt voor gevoelige magen.
De boottocht is niet geschikt voor gevoelige magen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium