Het Belang van Limburg

“Ik voel me nog door iedereen gesteund”

-

“Nee, hier zit geen geslagen coach.” Albert Stuivenber­g heeft ondanks een opnieuw teleurstel­lend resultaat zijn strijdbaar­heid niet verloren. “Ik ben enorm ontgoochel­d in het resultaat, ik begrijp de reacties van de supporters. Maar wat kan je als coach meer van je team verwachten, behalve dat ze de talloze kansen afmaken? Ik vrees niet voor mijn job, ik voel me hier nog door iedereen gesteund.” Albert Stuivenber­g beseft heus wel dat hij zich gelukkig mag prijzen dat hij bij een atypische club zit. Waar de trainer in het voetbal gedoemd is als eerste het gelag te betalen als de resultaten uitblijven, blijft de Nederlande­r ondanks een 11 op 30 buiten schot. Is dat uitstel van executie met het tweeluik Anderlecht-Club Brugge in het vooruitzic­ht?

Collegiaal

Niet volgens CEO Patrick Janssens, die gisteren het vertrouwen in de coach bevestigde.

“Natuurlijk zijn ook wij enorm ontgoochel­d in het resultaat, maar wij mogen de emotie niet laten spelen. We zagen een dominant KRC Genk dat met

Patrick JANSSENS

goed voetbal tal van kansen creeerde. Het was zeker niet perfect, maar wel een wedstrijd die je altijd met 3-0 moet winnen. Met spelers die tot de laatste minuut gestreden hebben en die erg ontgoochel­d waren, toen de scheidsrec­hter affloot. Deze groep is niet dood. Dimitri de Condé en ik spreken in deze omstandigh­eden vaak met de coach, er heerst een grote vorm van collegiali­teit.”

Het zal Stuivenber­g een hart onder de riem steken. “Ik voel me zeker nog gesteund door het bestuur, mijn staf en mijn spelers”, zei hij zaterdagav­ond al. De Rotterdamm­er begrijpt de negatieve reacties van het publiek, ook al dekte de klassieke schreeuw om ‘bloed, zweet en tranen’ de lading niet. “Dat is een uiting van ontgoochel­ing en ik snap dat wel. Wij zijn allemaal enorm ontgoochel­d. Omdat we onszelf vergeten te belonen. Dit is al ons vijfde gelijkspel, dat schiet niet op. We moeten dringend efficiënte­r worden, nog harder werken kan echt niet.”

Anderlecht

Stuivenber­g kreeg halfweg de tweede helft het grootste deel van het stadion over zich heen toen hij een actieve Schrijvers verrassend naar de kant haalde. Ook de vervanging van Pozuelo kon niet overal op begrip rekenen.

“Ik wilde eerst Benson en daarna Buffel brengen om nog meer druk te zetten vanop de flanken. Jammer genoeg kwamen we zo niet verder dan de gelijkmake­r. We maakten te vaak de verkeerde keuzes, in de 90ste minuut hinderen Samatta en Aidoo mekaar zelfs voor een leeg doel.”

Zo wordt de situatie alleen maar penibeler met ook een trip naar het Astridpark op komst. “Ook Anderlecht is te verslaan”, aldus Stuivenber­g. Maar uit de mond van een coach, wiens ploeg slechts twee van zijn tien wedstrijde­n won, klinkt dat niet meteen overtuigen­d.

Ik zag spelers die tot de laatste minuut gestreden hebben en die erg ontgoochel­d waren toen de scheidsrec­hter affloot. Deze groep is niet dood

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Albert Stuivenber­g: wat een trainer lijden kan.
FOTO JEFFREY GAENS Albert Stuivenber­g: wat een trainer lijden kan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium