Het Belang van Limburg

Lucas Pirard redt de meubelen in het slot “Gedaan wat ik moest doen”

-

In minuut 93 stond Lucas Pirard tot tweemaal toe pal op pogingen van de Lokerse luchtmacht om een Truiense nederlaag in

te voorkomen. De doelman waande zich in een schietkraa­m, maar de veer brak uiteindeli­jk niet. “Het is mijn taak om veel werk op te knappen”, bleef hij achteraf bescheiden.

moneytime

In de Lokerse catacomben laaiden de gemoederen hoog op door twee scheidsrec­hterlijke beslissing­en in het nadeel van de Kanaries. Bert Put en zijn assistente­n waren de gebeten hond. “De strafschop­overtredin­g op Boli en het doelpunt van Botaka werden niet correct beoordeeld”, foeterde Pirard. “We waren naar Lokeren afge- zakt voor de drie punten. Daarom zijn we ontgoochel­d met het gelijkspel. We konden nochtans aanspraak maken op de volle buit. We hadden voldoende kansen, maar scheidsrec­hterlijke beslissing­en kostten ons twee punten. Het hoort helaas bij het voetbal, maar twee fases in ons nadeel beoordelen is te veel van het goede.” Pirard kon zich meermaals onderschei­den. De Luikenaar testte zijn uitstekend­e reflexen op pogingen van Benchaib, Enoh en Maric. “Ach, ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen”, hield de doelman de voetjes op de grond. “Op het einde moest ik veel werk opknappen, maar dat is mijn taak. Ik had veel liever de nul gehouden, dan had ik jou met een ander verhaal te woord gestaan. Het enige positieve aan de avond is dat we niet voor de wedstrijd op rij verloren hebben.”

Achteruit zakken

De Kanaries schoten zichzelf in de voet na het vroege openingsdo­elpunt in de tweede helft van gelegenhei­dsspits Botaka. Het elftal van Jonas De Roeck zakte achteruit en Lokeren tankte meer en meer vertrouwen.

“Ik heb er geen enkele verklaring voor”, aldus Pirard. We kropen steeds meer achteruit in plaats van ons spel te blijven spelen. Daardoor kwamen we steeds meer in de problemen. In de toekomst moeten we dit soort situaties beter aanpakken.”

 ?? FOTO BELGA ?? Met enkele knappe saves redde Pirard een punt voor STVV.
FOTO BELGA Met enkele knappe saves redde Pirard een punt voor STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium