Het Belang van Limburg

De Bruyne schittert in 100ste match voor City

-

Met twee tegendoelp­unten en de derde competitie­nederlaag als oogst was er zaterdag weinig reden tot euforie bij Thibaut Courtois (foto) en de Chelseafan­s. Toch kon na afloop alvast één jonge Blues-supporter zijn geluk niet op. Het jongetje had niet minder dan 7.100 kilometer gereisd om zijn grote held uit Bilzen aan het werk te zien maar leek van een kale reis terug te keren. Courtois was er klaarblijk­elijk van op de hoogte, want na afloop haalde hij de jongen uit het publiek om hem zijn oranje wedstrijds­hirt te schenken. Een mooi gebaar van onze nationale nummer één.

XOok na de interlandb­reak blijft Kevin De Bruyne (foto) schitteren voor Manchester City. Zaterdag speelde zijn 100ste wedstrijd voor de en dat vierde hij in stijl. Niet door te scoren tegen Stoke, wel door vier keer beslissend te zijn in de vooractie van een doelpunt.

KDB

Citizens

Twee keer een pre-assist en twee keer een assist. Toen de doelpunten vielen, zongen de fans niet de naam van de doelpunten­maker, maar van Kevin De Bruyne. Al na een uur – het stond toen 6-2 – kreeg De Bruyne een applauswis­sel van manager Pep Guardiola.

Na afloop werd De Bruyne nog maar eens uitgeroepe­n tot Man van de Match. City is thuis al 20 wedstrijde­n ongeslagen. De laatste drie thuismatch­en scoorde het zeventien keer, telkens had Kevin De Bruyne een beslissend­e rol in de monsterove­rwinningen.“De Bruyne geeft meer assists in één match dan wij in onze hele loopbaan”, schreef zijn geblesseer­de ploegmaat Benjamin Mendy op Twitter. Sinds zijn debuut bij City in september 2015 zorgde De Bruyne voor 32 assists in de Premier League alleen. Geen enkele speler doet beter. Stoke-manager Mark Hughes, zelf geen onaardige spits bij Manchester United geweest, stelde dat De Bruyne “met kop en schouders boven iedereen in de Premier League uitsteekt”. De Braziliaan­se spits Gabriel Jesus kan zich geen betere ploegmaat wensen. “Hij is een van de beste spelers van de wereld”, zei Jesus. “Individuee­l is hij een kanjer, maar wat hem speciaal maakt, is hoe hij werkt voor het hele team en samenspeel­t met iedereen.”

 ?? FOTO AFP
FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO AFP FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium