Het Belang van Limburg

“Klop van de hamer”

Wout van Aert twee keer tweede na Van der Poel

-

Zaterdag strandde Van Aert in Kruibeke op de tweede plek. Een dag later gebeurde in Zonhoven hetzelfde. En tweemaal was het dezelfde die hem te snel af was. Resultaat: Van der Poel zit intussen aan acht zeges op negen crossen. Bij Van Aert blijft die grote nul maar gapen. Nochtans leek Van Aert in Zonhoven eindelijk weer eens met zijn ouwe succesrece­pt uit te pakken. Voor het eerst dit seizoen startte hij sneller dan Van der Poel en sloeg zelfs een kloofje. In de wetenschap dat de loodzware kuil met zijn vele zand- en loopstroke­n Van Aert in het verleden altijd op het lijf geschreven waren, leek er even een zegerush in de maak. Maar ook dat weten we dus na gisteren: er is dezer dagen meer nodig om Van der Poel uit evenwicht te krijgen.

Veel meer.

“Eindelijk goede benen”

“Wie niet waagt, niet wint”, legde Van Aert zijn blitzstart uit en gaf toe even gehoopt te hebben dat ze hem uur lang niet zouden terugzien. “Omdat ik dat vroeger heel vaak gekund heb”, sprak hij. “In mijn goede dagen is dat mijn manier van koersen. Nog meer omdat ik eindelijk eens goede benen had vanaf het begin.”

Dat is het verschil met Van Aert in zijn beste dagen. Toen zou inderdaad niemand hem teruggehaa­ld hebben. Nu sloot Van der Poel in Zonhoven na drie rondes vlotjes aan om even later op zijn beurt Van Aert achter te laten. Ditmaal wel definitief. Van Aert gaf het grif toe: “Ik weet niet wat het was. Maar opeens kreeg ik een klop van de hamer. Op de loopstrook fladderde Mathieu omhoog terwijl ik precies stil stond. Ik verloor direct twintig seconden.” Waarna de winnaar gekend was.

Op favoriet terrein

Zonhoven, besefte Van Aert, was niet beter dan Ronse. “Het was hooguit vergelijkb­aar.” Maar nog het meest blijkt het uit feit dat Zonhoven eindelijk eens een cross waar kracht en loopvermog­en belangrijk­er zijn dan louter techniek. Dit zou zijn terrein moeten zijn. Met enige dramatiek gesteld: als het hier niet lukt voor Van Aert, waar dan nog wel? “Ach, mij druk maken gaat niet helpen”, besloot Van Aert. “Dan komt die zege zeker niet. Mijn prestatie is niet goed genoeg om een koers te winnen.”

 ?? Foto BELGA ?? Wout van Aert: “Ik ben momenteel niet goed genoeg om een cross te winnen.”
Foto BELGA Wout van Aert: “Ik ben momenteel niet goed genoeg om een cross te winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium