Het Belang van Limburg

Dovizioso wint spektakels­tuk in regen

-

Andrea Dovizioso heeft gisteren de MotoGP in een doorweekt Motegi gewonnen, na een mantegen-mangevecht met Marc Marquez. De Italiaan nadert, met nog drie GP’s te gaan, tot op elf punten van de WK-leider. Sensationa­le MotoGP. Het was al een goede show, maar die twee gasten maken er nu een geweldige show van, tweette Mick Doohan gisteren. Niemand die de vijfvoudig­e wereldkamp­ioen zal tegensprek­en.

Halfweg koers namen Marquez en Dovizioso (die van de negende plek kwam) leider Petrucci te grazen. Wat daarna volgde was genieten geblazen. Een keer of zeven speelden de twee haasje over op de kletsnatte baan. Marquez (Honda) probeerde nog een ultieme aanval in de allerlaats­te bocht, maar de Ducati-rijder counterde gevat. Goed voor zijn vijfde GPzege van het seizoen. En vooral: vijf puntjes dichter bij Marquez in de titelstrij­d. “Ik probeerde de deur dicht te doen in die laatste bocht, maar je weet dat Marquez altijd iets probeert. Gelukkig kon ik rapper versnellen, toen ie tussendoor glipte”, zei Dovizioso. “Ik maakte een foutje in bocht 8 waardoor Dovizioso weer in mijn wiel kwam en kon aanvallen”, zuchtte Marquez, die zijn 100ste podium (in 165 wedstrijde­n) pakte. Met zijn 24 jaar is hij de jongste rijder ooit die die mijlpaal bereikt. “Ik wist dat Dovi hier sterk zou zijn. Maar nu gaan we naar Phillip Island. En daar zou het wel eens een heel ander verhaal kunnen zijn”, zei Marquez, die nog elf puntjes voorsprong telt (er vallen er nog 75 te verdienen) op Dovi. Petrucci werd mooi derde, Rossi viel uit na een schuiver.

Povere Belgen

De Belgen kenden een tegenvalle­nd weekend in Japan. In de Moto2 ging Xavier Siméon tegen de grond, toen hij in achtste positie reed. Livio Loi, die zijn comeback maakte na een sleutelbee­nbreuk, kwam niet verder dan een 19de plaats in de Moto3.

 ?? Foto EPA ?? Dovizioso haalt het nipt van Marquez in een kletsnat Motegi.
Foto EPA Dovizioso haalt het nipt van Marquez in een kletsnat Motegi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium