Zandhoven enkele maatjes te groot in eenzijdige topper

- Rob KWANTEN

Kaatje Moureau

Gidste Uvoc Uikhoven (Liga B) tegen Bissegem naar de eerste overwinnin­g van het seizoen.

Prima spelverdel­ing en opslagwerk, nam haar team ook op sleeptouw na een moeilijke eerste set. Wie gehoopt had op een boeiende topper tussen twee ongeslagen leiders, keerde zaterdag ontgoochel­d huiswaarts. Wat een aanvallend bijzonder onmondig Dilsen-Stokkem aan het publiek serveerde, deed bij momenten pijn aan de ogen. Zandhoven nam het geschenk met de glimlach aan. begon Mavo niet slecht aan de eerste set. Middenspee­lster Lynn Vendrix, de enige die op niveau was, werd een paar keer goed in stelling gebracht en bracht de thuisploeg 8-7 voor. Maar dan stortte het kaartenhui­sje van Pascal Gora helemaal in. Bij Zandhoven begon receptie-hoek Hufkens haar power te etaleren, Daerden en Hulselmans kregen voor Mavo geen bal meer naar de grond. Zandhoven liep uit naar 16-20 en gaf die voorsprong niet meer prijs. Geen teken van beterschap in set twee. Zandhoven scoorde aan de lopende band via Hufkens en Horemans en had bij de eerste technische time-out al gewonnen spel (2-8). Gora verving kapitein Cardeynael­s door de jonge Notelaers, maar ook zij kon het aanvalscom­Nochtans partiment niet in stelling brengen. In de slotfase kwam Mavo via een goed blokkerend­e Vendrix en twee aces van Daerden nog terug tot 23-24, maar een kurkdroge eerste tempo-aanval, afgerond door De Smet, schonk Zandhoven de 0-2-voorsprong.

Geen veerkracht

Verdedigen­d zat hij bij DilsenStok­kem nog snor in de eerste twee sets. Maar die afdeling gaf er in de derde set eveneens de brui aan. Enkele slechte recepties hielpen de bezoekster­s, bij wie Hufkens bleef imponeren, aan een 6-12-voorsprong. Enkele smashes in het net van Hulselmans waren symbolisch voor de Mavo-malaise. Zandhoven maakte een einde aan de Dilserse lijdensweg met een krachtig blok op een aanval van Daerden.

Libero Debby Colla

LIGA A DAMES GENT-TONGEREN 3-1

bleef

haar Tongeren speelde met onvoldoend­e grinta, Gent was een klasse sterker. Receptione­el maakte Datovoc te veel foutjes. In set twee kon het nog wel aanpikken via een goede Krenicka. In set drie en vier onderging Datovoc de wet van de sterkste.

LIGA B HEREN

AVOC ACHEL-W. KRUIBEKE 3-0

Leider Achel blijft ongeslagen. In een verschroei­ende eerste set had Avoc al snel een 11-0-voorsprong te pakken. Ook nadien had Kruibeke geen antwoord op de aanvalskra­cht van Bontje, Gabriel, Verhees en co. Tim Verschuere­n was heer en meester vanop de servicelij­n.

GENK-NOORDERKEM­PEN 2-3

Campforts (hand) werd opgelapt team de hele wedstrijd aanvuren, maar ook zij kon Zandhoven niets in de weg leggen. “Het heeft er nooit ingezeten,” zuchtte Colla. “Een collectiev­e offday is de beste beschrijvi­ng voor wat we vandaag hebben laten zien. Aanvallend was het inderdaad heel slecht, maar ook verdedigen­d vond ik ons veel zwakker dan normaal. Blokkerend stonden we helemaal nergens. En die mentale veerkracht, die ons vroeger zo vaak uit een lastig parket heeft gehaald, was vandaag nergens te bespeuren. Er zat ook geen sfeer in de ploeg en enkele kopjes zijn te snel naar beneden gegaan.” voor de wedstrijd. Bruyndonck­x en Conings scoorden vlot vanop de hoek. Een 2-0-voorsprong werd weggeven door een tekort aan maturiteit. Hansen is drie weken out met een knieblessu­re. Thijs viel in de derde set uit met een enkelbless­ure.

EERSTE NATIONALE HEREN HAACHT-HELIOS ZONHOVEN 3-0

Geen stunt voor een verdienste­lijk Helios Zonhoven tegen titelkandi­daat Haacht. Sybers trok de thuisploeg in een uitermate spannende tweede set over de streep. Toen was de tank bij de bezoekers leeg.

EERSTE DIVISIE HEREN BEVO GEETBETS-L. LEUVEN 0-3