Het Belang van Limburg

“Iedereen moet in spiegel kijken”

Maaseik wint van hekkenslui­ter, maar verliest onnodig punt

- Lars AUSSEMS

Noliko Maaseik heeft de verplaatsi­ng naar VDK Gent met winst afgesloten, maar had daar een vijfsetter voor nodig. Opnieuw was het niet constant genoeg. “Ik ben blij met de overwinnin­g, maar niet tevreden met de prestatie en het weggegeven punt. Iedereen moet eens in de spiegel kijken. Wij kunnen veel beter”, aldus coach Joel Banks. Oef! Dat moet in de Maaseikse hoofden zijn omgegaan na de gewonnen vijfsetter in Gent. Vooraf leek de verplaatsi­ng naar de rode lantaarn geen probleem te vormen voor de mannen van trainer Joel Banks. Er werd gewonnen, maar net als de voorbije wedstrijde­n zat er geen constante in het spel. In de openingsse­t liep Maaseik meteen achter de feiten aan. Toen het eenmaal bijgebeend was, op individuel­e klasse, werden er te veel fouten gemaakt:25-22. Accident de parcours denk je dan, want set twee werd vlot (16-25) binnengeha­ald. Maar opnieuw werd die positieve lijn niet doorgetrok­ken.

“We maakten het onszelf moeilijk”, reageert Banks. “Gent speelde bij momenten goed, maar het waren vooral wij die de kansen niet afmaakten en dan geef je de tegenstand­er moed. We missen killersins­tinct, maar ook discipline en focus bij gemakkelij­ke ballen. We zijn voorlopig te slordig.” Na het verlies in Menen twee weken geleden, kende Noliko op de vorige speeldag een vrij weekend wegens het forfait van Antwerpen. Was dat een reden voor de mindere prestatie van zondagnami­ddag? weggespeel­d. De heren uit Lubbeek-Leuven pakten dan ook simpel en verdiend de drie punten.

VTI HASSELT STALVOC BEVERLO

Een complexloo­s Stal blijft bovenaan de rangschikk­ing meedraaien. In de derby tegen VTI Hasselt maakten een sterke Kristof Hoho aan het net, een uitstekend­e Manu Maesen en een goede Jelle Henderickx het verschil.

SPARVOC LANAKEN KAPELLE OP DEN BOS 1 3 0 3

Kapelle serveerde sterk. In set twee wierp de vechtlust van Lanaken haar vruchten af, al liep Eternit in het slot weg. Enkel in de laatste set maakte de thuisploeg aanstalten op de aansluitin­g, maar opnieuw bleek Kapelle koeler op de cruciale momenten. “Het was handiger geweest om te blijven doorspelen, maar dat mag geen excuus zijn. Bovendien oefenden we tegen Düren. Iedereen moet eens in de spiegel kijken. We kunnen veel beter , dat tonen we ook op training. Alleen komt het er maar met vlagen uit in de wedstrijd.”

En daar profiteerd­e hekkenslui­ter Gent, met een goede De Vries en Vandeweyer op kop, van. Hij haalde set drie binnen met een ace. Maaseik werd opnieuw wakker geschud en haalde set vier en de tiebreak op individuel­e klasse binnen. De winst was binnen. Alleen

TWEEDE DIVISIE HEREN NOORDERKEM­PEN-ELEN 3-0

De afwezighei­d van Royakkers en Franssen liet zich voelen bij Elvoc. Het liep in de tweede set uit naar 6-11 en 13-16, maar de aanvallend­e power van Liekens en Verbiest hielpen de thuisploeg aan de winst.

BOLDERBERG-R. STEVOORT 1-3

Onder impuls van stormram Palmers begon de thuisploeg verschroei­end aan de wedstrijd. Maar de slimme bezoekers verlaagden de foutenlast en zaaiden twijfel in de Bolderberg­se rangen. Tweede driepunter op rij voor Roveka.

GENK B-HECHTEL-EKSEL 3-0

Een walk-over voor Genk. He-Voc, dat puntenloos onderaan blijft, wist geen raad met de gerichte opslagen en kill-blocks van Molemans en Reyen. Craeghs deed het weer

Joel BANKS Coach Maaseik hadden het drie in plaats van twee punten moeten zijn. Gent haalde nog maar zijn eerste punt van het seizoen.

“Ik ben blij met de winst, niet met prima op de libero, waardoor setter Peters vlot Louwette kon bereiken.

AVOC ACHEL B-ZOERSEL B 0-3

De Zoerselse opposite sloeg de Achel-defensie drie sets lang in de vernieling. Bij 20-17 in de derde set leek een remonte in de maak, maar goeie wissels bij de bezoekers vermeden een vierde set.

KIVOLA RIEMST-BEERSE 3-1

Een geluksball­etje schonk Beerse de winst in een boeiende tweede set. Maar Kivola was niet aangeslage­n en bleef vrank en vrij aanvallen via Vandebeek en Thijs. De 18-jarige, imposant blokkerend­e Levenstond was man van de match.

LIGA B DAMES

UVOC UIKHOVEN-BISSEGEM 3-1

Cruciale eerste overwinnin­g voor onze prestatie”, zei Banks. “Deze nieuwe groep betaalt leergeld”, Dat leergeld zal wel snel mogen rollen, met de belangrijk­e periode die er nu aan komt. “We staan inderdaad voor een volle kalender. We moeten nu de minpunten eruit halen en actie ondernemen. Maar panikeren doe ik niet. We winnen, en ik ben ervan overtuigd dat er meer dan voldoende kwaliteit in onze ploeg zit.” Basket-legende Michael Jordan zei ooit: Talent wins games, but teamwork and intelligen­ce wins championsh­ips. Ja, het seizoen is nog lang en Noliko is niet meer een herboren Uvoc. Na een aarzelende start in de eerste set lukte alles vanaf set twee. Setter Kaatje Moureau was outstandin­g, Silkens, Truyen en Louis blikten Bissegem helemaal in.

EERSTE DIVISIE DAMES ZOERSEL-DIEPENBEEK 3-0

Dievoc speelde, ondanks het ontbreken van Pinsart en Jossart, verdienste­lijk tegen een van de titelkandi­daten. Via aanvallen van Vermeulen en een opslagreek­s van Willems versierde Dievoc in de tweede set een voorsprong, maar die verzilvere­n lukte niet.

ALKEN-BEERSE 3-0

Jeval rukt op naar de derde plaats. Beerse draaide in de tweede set een 8-0-achterstan­d om naar een 1216-voorsprong, maar puurde er geen setwinst uit. De inbreng van Briels en Happart legde Alken-coach aan haar status verplicht het kampioensc­hap binnen te halen. Anderzijds, Maaseik is echt nog zoekende naar zichzelf. Het moet zo snel mogelijk een constant en gediscipli­neerd team worden. Volgende opdracht: komend weekend winnen met straight sets van Waremme om de voeling met de bovenste regionen niet te verliezen.

We missen killersins­tinct, maar ook discipline en focus bij gemakkelij­ke ballen. We zijn te slordig

SPARVOC LANAKEN BEPAVOC BERINGEN 2 3

Jans nam Beringen in de eerste twee sets op sleeptouw. Maar een sterk verdedigen­d Sparvoc, met een sterke Panis aan de opslaglijn en het duo Palmaers-Coumans aan het net, hing de bordjes gelijk. In de tiebreak had Bepavoc meteen een beslissend­e kloof van 0-7 te pakken.

 ?? Foto CARLO COPPEJANS ?? Tammemaa haalt snoeihard uit.
Foto CARLO COPPEJANS Tammemaa haalt snoeihard uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium