Het Belang van Limburg

Miners gaan door op elan

Beringenaa­rs pakken vierde derbyzege op rij

- Guy VOLDERS

Na eerdere derbyzeges tegen Nieuwerker­ken, Lommel en Optima nam Miners Beringen gisteren ook Hasselt te grazen: 67-72. Het team van coach Comyn blijft zo vlot bovenaan meedraaien en is momenteel de best geklasseer­de Limburgse ploeg in tweede landelijke B. Hasselt opende nochtans sterk via een 10-0. De Miners herpakten zich via een sterke Van Baelen en wisten de achterstan­d aan de rust te herleiden tot één punt. Na de pauze trok Beringen het laken naar zich toe.

“In tegenstell­ing tot een aantal andere wedstrijde­n, gingen we vanavond goed van start”, aldus Lorenz Simons, die vlot de weg naar de korf vond bij de thuisploeg. “We hadden wel moeite om Camps af te stoppen en hun guard deed ons bij momenten ook pijn. Zo lieten we Beringen iets te vlug in hun spel komen. Op sommige momenten ontbrak het ons wat aan agressivit­eit. We kwamen op het einde nog heel dicht, maar Beringen was efficiënte­r. Deze nederlaag is echter geen drama. De matchen die we tot dusver verloren, hadden we even goed kunnen winnen. Persoonlij­k vind ik dat we niet zo slecht bezig zijn.”

Niet dromen

Net als vorige week tegen Nieuwerker­ken wist guard Robbie Van Baelen zijn team naar de zege te sturen. “Ik voel me dan ook heel goed in mijn vel bij mijn nieuwe ploeg. Ik was hier heel snel geïntegree­rd. Onze goede competitie­start doet ons voorlopig zeker niet dromen. We bekijken het van match tot match. In de aanvangsfa­se hadden we het even moeilijk met hun zone. Vervolgens zijn we tempo gaan maken en vonden we oplossinge­n. Ik hoop door mijn ervaring mijn steentje te kunnen bijdragen en de jeugd op die manier helpen beter te worden.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Van Baelen (Beringen) probeert Hasselaar Simons het scoren te beletten.
FOTO TOM PALMAERS Van Baelen (Beringen) probeert Hasselaar Simons het scoren te beletten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium