Het Belang van Limburg

“Ik herkende onszelf niet”

Leider Hasselt struikelt over de rode lantaarn

- Raf COMANS

Hasselt is co-leider af nadat het in Bornem een draak van een wedstrijd speelde. Defensief zat het niet goed en aanvallend liep het voor geen meter. De Limburgers stegen nooit boven het niveau uit van de hekkenslui­ter, die in de slotsecond­e het Hasseltse lot met een driepunter bezegelde. Beide ploegen lieten samen 44 balverliez­en optekenen en verdienden dus zeker geen schoonheid­sprijs. Bornem vierde de eerste zege als een kampioenst­itel.

“Dit was nodig. Dit lucht op”, glunderde Sam Tielens. De Breeënaar leek in het vierde quarter in zijn eentje met een 4 op 4 en 1/2 vrijworpen te beletten dat Hasselt weer kon aansluiten. Met nog 12 tikken op de klok slaagde Padberg daar uiteindeli­jk toch in. Nick Van Den Brandt kroonde zich echter tot matchwinna­ar met een bom op 0,2 seconden voor affluiten. “Het was een zenuwachti­ge match van beide ploegen. De overschake­ling naar een zoneverded­iging was een goed idee”, aldus Tielens, die zijn ploegmaats ook waarschuwd­e voor het gevaar Geert Vanhove.

Als het defensief niet goed zit, is het offensief altijd moeilijk

Grinta

Vanhove kreeg dan ook geen spatje ruimte en ging mee ten onder met zijn ploeg. “We wisten dat zij gebrand waren op de overwinnin­g. We waren gewaarschu­wd. Er zijn geen excuses. We waren niet bij de les”, sakkerde de kapitein van Hasselt. “We waren niet gretig genoeg op de bal. De grinta ontbrak. In de tweede helft herpakten we ons even, maar Tielens deed ons pijn. Hopelijk is dit een goede les.

“Defensief hebben we ons spel niet gespeeld. We roteerden niet goed. Het zijn allemaal kleine dingen die fout liepen”, zei coach Raymond Westphalen. “Eind derde quarter kropen we in een 3-2-zone. Die was wel efficiënt. Maar dan is er Sam Tielens met zijn corner shots. Dat had ik voor de wedstrijd op

MANNEN TOP DIVISIE 2B

WILLEBROEK LOMMEL 65 72

Lommel nam onmiddelli­jk het roer in handen en bouwde langs Schelkens en Jacobs een voorsprong uit van 9 punten. In de tweede helft kwam een ander Willebroek uit de kleedkamer. Het klom in de 25ste minuut zowaar op voorsprong (41-40). Lommel reageerde met o.a. drie bommen van Jacobs: 50-59 in de 33ste minuut. Een voorsprong die Lommel niet meer uit handen gaf zodat het na vele jaren nog eens punten pakt in Willebroek. Raymond WESTPHALEN

Coach Hasselt BT het bord gezet. Daar is hij heel straf in. Toch lieten we hem staan.”

“Als het defensief niet goed zit, is het offensief altijd moeilijk. Ik herkende onszelf niet”, zuchtte Westphalen. “Het was holder de bolder. De laatste weken waren we nochtans goed bezig. Maar vandaag speelden we in hun kaart. Als we in verdedigin­g slechts 10 procent beter onze taken uitvoeren, winnen we. Ook op die laatste driepunter verdedigde­n we niet agressief genoeg.”

Onsportiev­e fouten

De wedstrijd waarin Hasselt heel de tijd achter de feiten aanliep, werd gekruid met onsportiev­e fouten (Bloemen en De Bock) en al vroeg in de match een technische fout voor Padberg voor flopping. Jelle Bloemen verdween bij 60-58 (37') met vijf fouten naar de bank.

 ?? Foto GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Bloemen (9) komt boven Padbeg (15) en Reichart (10) uit
Foto GOYVAERTS/GMAX AGENCY Bloemen (9) komt boven Padbeg (15) en Reichart (10) uit

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium