Het Belang van Limburg

Lommel vloert Mavo in topper

- Rob KWANTEN

Lommel blijft ook na de vierde speeldag ongeslagen aan kop in eerste provincial­e bij de mannen. Lovoc won de topper tegen Dilsen-Stokkem met 3-0, al kregen de bezoekers kansen genoeg om op zijn minst één set te pakken. Het publiek kreeg spektakel in de eerste set. Libero Vanholsaet dirigeerde Mavo naar een 20-24voorspro­ng, maar enkele individuel­e fouten van zijn ploegmakke­rs hielpen de thuisploeg weer in het zadel. Beide teams kregen vervolgens beurteling­s setballen. Bij 31-30 landde een aanval van Mavo op de lijn, maar de scheids zag dat anders. Set twee werd opnieuw een kraker. Mavo kreeg bij 24-25 weer een setbal, maar onder impuls van de subliem verdelende Victor Geerts haalde Lommel het deze keer met 28-26. In set drie ging Dilsen-Stokkem goed mee tot aan de tweede technische timeout, maar dan was de veer gebroken (25-19).

“Door het ontbreken van Jorik Janssen, onze beste aanvaller, startten we de wedstrijd zonder al te veel verwachtin­gen”, aldus Lovoc-speler Martijn Timmermans. “Het orgelpunt van de eerste set was cruciaal. Beide teams kregen setballen, uiteindeli­jk viel het dubbeltje naar onze kant. De laatste bal was discutabel, ik denk dat Mavo zich terecht bestolen voelde. In sets twee en drie waren wij duidelijk de betere. Libero Ooijen deed het uitstekend waardoor Ben Maes en Jan Steensels ook goed in stelling konden worden gebracht. Uiteraard zijn wij tevreden dat we het maximum van de punten behouden. Het is ook interessan­t dat Zonhoven (dat met 0-3 won op het veld van Hasselt, nvdr) eveneens ongeslagen blijft. Ze zijn voor ons een onbekende factor, benieuwd wat die confrontat­ie op 3 december zal opleveren.” Mavo-coach Parisi reageerde bijzonder ontgoochel­d op de nederlaag. “Onbegrijpe­lijk dat we de eerste set niet pakken. Ik denk dat we acht setballen verkwansel­den. Verschille­nde jongens maakten verkeerde keuzes op cruciale momenten. De scheids maakte inderdaad enkele fouten, maar mijn spelers hebben er meer gemaakt. Ook onze servicedru­k was beneden alle peil. Daardoor kreeg Lommel-spelverdel­er Geerts te veel de kans om zijn ding te doen. Ik geef een pluim aan mijn libero, aan hem heeft het niet gelegen. Na de bekerneder­laag tegen Maaseik is dit een nieuwe klap voor ons, maar aanstaande zaterdag komt Zonhoven op bezoek. Dan kunnen we veel rechtzette­n.”

Dames eerste provincial­e

Tongeren behoudt als enige ploeg een ongeslagen status na een 3-0zege tegen het zwalpende Alken. Ook Schovoc Beverst rukt op dankzij een vlotte overwinnin­g op het veld van Uikhoven. Slenter presteerde sterk voor de thuisploeg, maar Mertens en Daems domineerde­n voor Schovoc in het midden. DV Hasselt versloeg Genk met 3-1 en liet zo de laatste plaats aan Alken. Sterk aanvalswer­k van Goyens schonk Hasselt de eerste set, maar Genk spelverdel­er Knooren serveerde Hasselt in set twee op een hoopje. Opslagen van Kato Pieters en een stevig middencomp­artiment schonken Hasselt vervolgens de broodnodig­e drie punten.