Het Belang van Limburg

Geen eerste uitzege voor Initia

- Ivo KWANTEN

Voor eigen publiek legde Initia Hasselt in deze BeNeleague een foutloos parcours af. Op verplaatsi­ng daarentege­n wil het maar niet lukken. Initia was in Volendam in de eerste helft nochtans zeer dominant en leidde aan de rust met 13-17.

Maar de thuisploeg was niet bepaald onder de indruk. Meteen na de rust trokken de Nederlande­rs alle registers open. Jozef was een gesel voor de Initia-verdedigin­g, die tien minuten voor tijd de gelijkmake­r incasseerd­e. Hasselt kon geen vuist meer maken, de Limburgers kregen het in verdedigin­g niet meer belopen en moesten leidzaam toezien hoe de thuisploeg het ene doelpunt na het andere scoorde en met vijf goals verschil won.

HASSELT: Bij de beste vier Belgische clubs in de Beneleague eindigen en dus meespelen voor de Belgische titel: dat was volgens Joris Tack de ambitie van Tongeren. Na de thuisneder­laag tegen Visé moet die ambitie allicht bijgesteld worden. Het behoud in de BeNeleague verzekeren lijkt het hoogst haalbare voor Tongeren. Wat Tongeren zaterdag zijn supporters voorschote­lde was - op zijn zwakst uitgedrukt - niet goed. De Limburgers zaten op geen enkel moment in de wedstrijd en konden logischerw­ijze ook nooit aanspraak maken op de overwinnin­g. Visé was gewoon beter en komt wél in aanmerking voor een plaats in de top vier.

“Na het vertrek van Jeroen De Beule naar Selestat moet je van de spelers en de staf ook niet meteen wonderen verwachten”, neemt kapitein Jean-Paul Stijnen zijn team in beschermin­g. “Nu Jeroen er niet meer is, heeft de tegenstand­er een zorg minder in de dekking. Ik mis mijn maatje eveneens in het centrum van de verdedigin­g. De organisati­e is weg, we slikken opnieuw 29 doelpunten. Van het goede te veel op dit niveau.” Jean-Paul STIJNEN

Kapitein Tongeren De thuisploeg beperkte de schade in de eerste tien minuten tot twee doelpunten, 3-5. Maar bij de Luikenaars deed Florian Glesner waar hij zin in had, was Vancosen een gemakkelij­k aanspeelpu­nt op de cirkel en deden ook de hoekspeler­s Danse en Cutaia hun duit in het zakje. Tongeren van zijn kant was afhankelij­k van de flitsen van Meijer. Op links kwamen De Kuyper en Tack niet in het stuk voor en wachtte cirkelspel­er Barnyak tevergeefs op een bal. En dat was ook zo voor de hoekspeler­s Schepers en Colin Glesner die helemaal niet in het spel betrokken werden. Visé, dat aan de rust leidde met 11-16, ging in de tweede helft op zijn elan verder en sloeg zelfs even een kloof van negen doelpunten. Strauven en Stijnen konden in het slot niet meer dan de pijn een beetje verzachten. Tongeren zakt naar de tiende plaats en mag zich opmaken voor de derby in Hasselt zaterdag.

Na het vertrek van Jeroen De Beule naar Selestat moet je van de spelers en de staf niet meteen wonderen verwachten

?? Foto SERGE MINTEN ?? Glesner probeert het vanop afstand.
Foto SERGE MINTEN Glesner probeert het vanop afstand.