Het Belang van Limburg

Ondanks YouTube-goal Yazgan

Celtic kan punten niet thuishoude­n tegen revelatie

- Jo TREKELS

Twee keer op voorsprong, twee tienmeters, een wereldgoal van Yazgan, een sterke Benetti... Het bracht allemaal geen zoden aan de dijk voor Celtic Houthalen. De stugge seizoensre­velatie Moeskroen keerde met overdreven 2-5-cijfers én drie punten terug naar het Zwarte Land. Na afloop trokken we de catacomben in met drie pertinente vragen. Die indruk had je alleszins op de tribune. Celtic startte denderend, kwam via Yazgan en Hesz 1-0 en 2-1 voor, maar kreeg het daarna steeds lastiger. Door de blessures van Di Marco en Cammalleri restten er maar twee wisselspel­ers. “Na een goeie eerste helft zag je het toch bergaf gaan”, gaf coach Nico Papanicola­ou toe.

Ook het bestuur was niet blind en verklapte dat het zoekt naar twee versterkin­gen. De spelers zagen het anders.

Wesly Hesz: “Natuurlijk kun je de ervaring van Claudio en Fabrizio gebruiken, maar met minder wissels kom je wel beter in een match. Het was slopend, maar ook zij waren moe.”

Servet Yazgan beaamde: “Als de coach wil, speel ik zelfs 40 minuten, zoals destijds bij Beringen. Ik zag twee andere pijnpunten. We moesten slimmer zijn. Bij balverlies moet je een fout durven maken. Dan zouden de 2-2 en 2-3 niet gevallen zijn. En we moeten de kansen afmaken...” Kansen missen, dat brengt ons naadloos bij de slotminuut van de eerste helft. Bij 2-2 kreeg Celtic nog twee tienmeters. Joren Paulus - al goed ingepast - mistte ze allebei, terwijl Ossan Arslan duidelijk de tweede wilde trappen. Kapitein Papanicolo­au greep in. “Petros wilde dat de afspraken gerespecte­erd werden”, analyseerd­e coach Nico. “Joren had vóór vanavond twee keer getrapt en twee keer gescoord. Hij stond bovenaan het lijstje. Nu mist hij jammerlijk. Achteraf hoorde ik dat hij vermoeid was, dan had hij beter Ossan laten trappen. Ik neem hem niks kwalijk, maar als we gescoord hadden, was het een andere tweede helft geweest. Nu bleven we ongeduldig voor de zege gaan en werden we afgestraft.” Ook Hesz baalde: “De score is niet juist. We hadden de match helemaal in handen en die laatste tegengoals FP Halle-Gooik: De landskampi­oen won zijn derde groepsmatc­h met 2-0 van het Finse Sievi en kwalificee­rde zich zonder puntenverl­ies en tegengoals voor de laatste zestien in de UEFA Futsal Cup. Gelko Hasselt: Opvallend: Lolo scoorde drie keer in Charleroi, telkens uit een corner.

Celtic Houthalen: Voor de match stelde Celtic alle jeugdploeg­en voor aan het publiek. Tweede doelman Maarten Munaron liep op training een spierscheu­r op in de dij. Ook Di Marco en Cammalleri keken geblesseer­d toe.

ZVK Meeuwen: Zonder Nijs, Knevels, Chergaoui (out) en Nelis (geschorst) overtuigde Meeuwen in Leopoldsbu­rg voor het eerst. United Beverlo: De ongeslagen leider was vrij en trok met een afvaardigi­ng naar Zutendaal om de met vliegende keeper mag je niet meer meetellen.” Het had nog gekund in het slot. Arslan knalde de (mogelijke) 3-3 op de paal, waarna Jurlina (2-4 en 2-5) koel het licht uitdeed. Veel kans toe. Wat verdediger Servet Yazgan al na 55 seconden uit zijn sloffen schudde, zie je zelden. Zijn retro wordt zonder twijfel een YouTube-hit. “De diepe bal van doelman Benetti was perfect”, grijnsde Yazgan. “Lekker strak. Ik ging voor een omhaal, alles of niks. Op training en op het veld doe ik dat wel vaker. Ik had geluk, komende tegenstand­er Auto Genk te scouten tegen Heusden-Zolder. Geleeg Leopoldsbu­rg: Met Gundogdu, Geenen, Elia (out) en De Weerdt (op Erasmus in Hong Kong) ontbraken vier pionnen.

ZVK Terkoest: Tom Punie is hersteld van zijn rugblessur­e en maakte zijn rentree. Kapitein Dieter Jaenen liet zich in weinig speelminut­en opmerken met een assist en drie goals, waarvan een trap vanop de eigen speelhelft en de 4-4-gelijkmake­r, twintig seconden vóór tijd vanop de tienmeters­tip.

Heracles Alken: Na de verloren wedstrijd tegen Hoeselt en de nul op vijftien besloot de neofiet de samenwerki­ng met coach Pieter Vandebroek stop te zetten.

SI Heusden-Zolder: De 15-jarige Matteo Lemmens debuteerde bij de eerste ploeg. ik raakte hem goed. Ik ga de beelden zeker nog eens terugzoeke­n, want ik zag de bal zelf niet binnenvlie­gen. Toch ben ik weinig met felicitati­es. Alleen winnen telt.” Met drie op twaalf blijft Houthalen hangen, Moeskroen staat knap tweede.

XRenolim Borgloon: Sven Vanvolckso­m (foto) stuwde zijn team met vijf goals, twee assists en sterk verdedigen­d werk naar een 8-2-zege in de topper tegen Solona Ranst. Onbetong UKM Tongeren: Door tal van afwezigen (Meers, Chetoui, Vanhees, Putzeys en Lenaerts) boden coach Ivan Hechterman­s en Luc Scheepers en Joris Moresi van de B-ploeg hun diensten aan.

BTR Maasmechel­en: Ondanks het late aanvangsuu­r van 22u was de sporthal in La Louvière pas om 22.25u vrij en werd er zonder opwarming gestart. Het bestuur overweegt een klacht.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Papanicolo­au in duel met Six.
Foto DICK DEMEY Papanicolo­au in duel met Six.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium