Het Belang van Limburg

“Scheidsrec­hter had een heel slechte dag”

Patro speelt uur met tien en haalt 1-3-achterstan­d op

- Jos MISCORIA

Patro-Châtelet eindigde zaterdagav­ond na een ware spektakelm­atch op 3-3. De thuisploeg speelde een uur met tien, maar maakte toch nog een 1-3-achterstan­d ongedaan. “De scheidsrec­hter had wel een héél slechte dag”, zuchtte Patro-doelman Demirci. Met zes doelpunten, drie strafschop­pen, vijf gele en één rode kaart groeide dit staartduel uit tot een ware spektakelm­atch. Jammer genoeg was het vooral de ref, die voor het spektakel zorgde.

Patro startte sterk met nog vóór het kwartier een afstandssc­hot van Wielemans op de paal. Even later kopte Allegria een voorzet van Lagrib in doel: 1-0. Toen Vanderberc­q de diepte indook, kwam Demirci iets te snel uit zijn doel: 1-1. Amper bekomen van die gelijkmake­r ging Manzinga gemakkelij­k neer tegen Vardic. Hoewel die de bal speelde, wees de ref toch naar de stip. Demirci hield Lorenzon van een tweede Waalse treffer. “Ik was enorm blij dat ik zo mijn foutje kon rechtzette­n”, aldus kapitein Demirci.

Nog vóór het spel goed en wel hervatte, kreeg Vardic binnen de minuut (wegens protest?) twee keer geel en dus rood. En daar bleef het niet bij. Op het uur ging Manzinga weer gretig neer voor strafschop nummer twee, omgezet door ex-Patrospele­r Ladrière: 1-2. Toen Lorenzon aandikte tot 1-3, leek de wedstrijd gespeeld. Maar Boiten wakkerde het vuur weer aan met een knap schot (2-3) en Cosse bracht Patro vanop de stip, na een haakfout van Mucci op Açik, zelfs weer langszij: 3-3. “Dat de ref vandaag een beslissend­e rol speelde, is zacht uitgedrukt. De twee strafschop­pen tegen ons waren onterecht. En bij de onze vergat hij rood te trekken. Hij floot de match naar de vaantjes”, aldus Patrotrain­er Boffin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium