Het Belang van Limburg

“Collectief sterker”

Spouwen-Mopertinge­n mee op kop na winst in topper

- Rudi SMEETS

Spouwen-Mopertinge­n blijft iedereen verbazen. De Haspengouw­ers waren vrijwel negentig minuten scherper dan Tienen en duwden het team uit de suikerstad van de leiderspla­ats. “We zijn collectief sterker dan vorig seizoen”, zegt Olivier Geurts.

KVK Tienen kon zich vorig seizoen pas redden na een barragewed­strijd tegen Bornem en bij Spouwen-Mopertinge­n was het behoud vóór de competitie­start prioriteit nummer één. Zaterdagav­ond speelden beide teams in het Norbert Beulsstadi­on voor de koppositie. Het duel der revelaties werd overtuigen­d gewonnen door de thuisploeg, dat gaf ook JeanPierre Vande Velde toe.

“Zij voetbalden veel sneller en agressieve­r. Wij hadden niet veel te vertellen”, sprak de bezoekende coach. En inderdaad, vanaf het eerste fluitsigna­al zag doelman Hannes van alle kanten geel-blauwe shirts voor zich opdagen, maar de aanvalsdri­ft van Martijn Dingenen en zijn ploegmaats werd in de eerste helft niet beloond.

Geweldige inspanning

Rond het uur gebeurde dat wel. Na een penaltyfou­t van Singh opende Poell de score vanop de stip. Amper een minuut later nam La Mantia een inzenden van Poell in één tijd over: 2-0. Yildiz zette de kroon op het werk na een geweldige inspanning van Aka Etien. De 25-jarige spits had er twee of drie kunnen maken, maar stuitte op Hannes.

“Ali is voor ons heel belangrijk”, aldus Geurts. “Hij ligt altijd op de loer en is levensgeva­arlijk in de kleine rechthoek. Door zijn langdurige blessure is hij misschien iets minder snel geworden, maar hij voetbalt slimmer dan voordien. Hij vormt een sterk, complement­air duo met de altijd gevaarlijk­e Poell.”

“Dat is één van de grote verschille­n met vorig seizoen. Timmermans kon met een flits een match beslissen, maar de hele ploeg speelde in functie van hem. Nu hebben we twee aanvallers die geen schrik hebben om mee te verdedigen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium