Het Belang van Limburg

“Te veel slordighed­en”

- Geert STIENISSEN

De Limburgse derby tussen Termien en Leopoldsbu­rg verdiende niet meteen een winnaar. Dat die er toch kwam, was volledig te danken aan de voetbalgod­en. “Het leek lange tijd een 0-0-match te worden”, aldus Mathei. “Mijn frommelgoa­l en de rode kaart zorgden ervoor dat wij nu kunnen vieren.” Vanaf de aftrap was duidelijk dat beide teams elkaar geen duimbreed wilden toegeven. Door de vele duels was er van vloeiende combinatie­s allerminst sprake. De thuisploeg stak nochtans enkele keren de neus aan het venster. Zo kwam Baur een voetje te kort op een voorzet van Yildiz en vlak vóór rust snelde de rappe noorderbuu­r zelfs richting goalie Ghijsens, maar miste zijn inzet precisie. Leopoldsbu­rg rekende vooral op onzuiverhe­den van Eendracht om in de omschakeli­ng gevaarlijk te worden.

“Maar onze verdedigin­g stond uitstekend”, reageerde Termiencoa­ch Tomas Daumantas. “Alleen waren er te veel slordighed­en in de opbouw. Ook de drive om te winnen, ontbrak misschien wel bij mijn team. Het vroege uitvallen van Pieter Jeunen (enkelbless­ure, nvdr) deed ons spel absoluut geen goed, want plots misten we na Teker een tweede middenveld­er uit onze basiself. Het was daardoor schuiven met de pionnen. Zo werd Ramon Voorn de breker op het middenveld, een rol die hij met verve vervulde. Maar we konden zo niet rekenen op zijn aanvallend­e impulsen.”

Het duurde bijna een uur vooraleer Leopoldsbu­rg een voldragen aanval afleverde. En het stond meteen 0-1.

“Wat een frommelgoa­l was me dat”, lachte Jordy Mathei met zijn eerste van het seizoen. “De puntgave voorzet van Appeltans belandde tussen mij en een lokaal been. Ik reageerde iets sneller, waardoor mijn puntertje in doel rolde. Het belangrijk­ste blijft echter dat ik na al dat blessurele­ed de ban kon breken met een eerste treffer. Mijn volgende goal mag wel iets meer stijl hebben.” De achterstan­d was amper verteerd of de Termiense doelman betaalde een slechte controle buiten de zestien en de daaropvolg­ende trekpartij met invaller Jansen met een rode kaart.

“Dat de scheidsrec­hter eerst geel trok om zijn beslissing na langdurig aandringen van de lijnrechte­r te herzien, is onbegrijpe­lijk. Bruno was niet de laatste speler en dus was deze straf fel overdreven”, aldus Daumantas. “Met tien tegen elf werd de opgave nog moeilijker. Want voorheen brachten we aanvallend al te weinig.” Leopoldsbu­rg had zelf nog twee keer de kans om de voorsprong te verdubbele­n, vooraleer Jansen vanuit een schuine hoek de 0-2 binnenknal­de. Ulenaers verzachtte de bittere pil met een heerlijke pegel in het kruis: 1-2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium