Het Belang van Limburg

Spektakel troef

Boorsem buigt 1-3-achterstan­d in derby alsnog om in zege

- Eddy STIENISSEN

Boorsem (3B) boekte gisteren een felbevocht­en derbyzege tegen Umitspor: 6-4. De thuisploeg legde de basis voor die overwinnin­g pas in het laatste halfuur. Met dank aan Arno Hauben, die met één (halve) goal en drie assists uitgroeide tot absolute uitblinker. Het was balen voor de laatkomers, want na nauwelijks zeven minuten lagen er al drie ballen in het mandje. De bezoekers profiteerd­en van elke onzekerhei­d in de thuisdefen­sie en toen ook Bosch nog een voetje toestak (1-3), leek de derby al vroeg in een definitiev­e plooi te liggen. En toch kwam de thuisploeg nog vóór de koffie op wilskracht weer langszij: 3-3. Het verwachte spektakel bleef ook na de rust niet uit. De onvermijde­lijke Osman Nadir (toch iets te goed voor deze reeks) zette zijn ploeg weer op voorsprong (3-4), maar daarna was het al Boorsem wat de klok sloeg: 6-4.

Onbegrijpe­lijk

“Eigenlijk is het onbegrijpe­lijk dat we een zekere zege tot tweemaal toe uit handen geven”, reageerde de bezoekende kapitein Nadir. “De match moest normaal op slot zitten, maar wij dachten ons allerlei tierlantij­ntjes te kunnen veroorlove­n en dat was volle- dig in de kaart van de thuisploeg, die met man en macht knokte voor de zege.”

Wél lachende gezichten in het thuiskamp en zeker bij uitblinker Arno Hauben. “Het siert de groep dat we er altijd in zijn blijven geloven. Ook bij een 1-3-achterstan­d. En dan zie je dat je met de juiste mentalitei­t bergen kan verzetten. Dat ik een beslissend­e rol kon spelen is mooi, maar voor mij telt het collectief. Wij blijven zo in het spoor van leider Stokkem en dat biedt perspectie­ven.”

 ?? Foto MIST ?? Winten glijdt de bal uit de voeten van Nadir.
Foto MIST Winten glijdt de bal uit de voeten van Nadir.
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Bezoeker Martens (links) en Vanrusselt in duel.
FOTO RAYMOND LEMMENS Bezoeker Martens (links) en Vanrusselt in duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium