Het Belang van Limburg

Jury gaat het moeilijk krijgen

Uitstekend­e derde voorronde in Lommel

- Niels COSEMANS

Afgelopen vrijdag gaven acht dj’s het beste van zichzelf in de derde voorronde van DJ-Mania. De voorbije weken konden we al heel wat talent aanschouwe­n, maar Lommel blijkt een uitzonderl­ijke plaats als het neerkomt op dj-talent. Alle kandidaten konden een meer dan degelijke set voorschote­len.

Zo jong

Eén van de jongste deelnemers ooit bij DJ-Mania is Brent Theys. Vijftien jaar jong, maar toch al geselectee­rd om deel te nemen aan de voorrondes: chapeau! Hij bracht een gevarieerd­e set gaande van bass house tot dubstep, maar stond er een beetje onwennig bij. De tienervers­ie van DJ EZ heeft nog wat tijd nodig om te rijpen, maar bezit het potentieel om binnen enkele jaren door te breken.

Alexander David

Moeilijk te labelen

Alexander Heylen had de afgelopen jaren al wat ervaring opgebouwd in het technocirc­uit onder de naam Franck Vibery. Misschien had hij beter onder dat alias deelgenome­n aan deze wedstrijd, want met ‘Alexander David’ wist hij jammer genoeg niet te overtuigen. Het was zeker niet slecht, maar om door te geraken naar de finale verwachten we toch een set die dertig minuten kan boeien.

DJ Berre

Op gejuich onthaald

Laurens Bervoets is de enige kandidaat die zich waagt aan een streepje turntablis­m. Hij wist het publiek te bespelen met enkele overtuigen­de tricks, die op gejuich werden onthaald. Mits de juiste begeleidin­g kan ‘Berre’ nog menig dansvloer platspelen, al mag de platenkeuz­e iets gewaagder zijn.

Bearsome

Bus vol fans

Het viel ons al op toen we arri- veerden in Lommel: alle bezoekers van ‘Het huis van de Jeugd’ hadden een sticker opgeplakt van Bearsome. Pim Gombeer had voor de gelegenhei­d een hele bus fans meegebrach­t. Dertig minuten lang stond de zaal in vuur en vlam dankzij zijn selectie van disco en house. De drumcomput­er gaf nog een leuke extra dimensie.

Nachtlawaa­i

Niet vernieuwen­d

Het enige duo in deze voorronde bestond uit Ysbert Drees en Kevin Meier. Zij serveerden een halfuurtje tech-house en techno. Jammer genoeg kwam het iets te laconiek over, een beetje van ‘we staan erbij en kijken ernaar’. Het geheel was zeer degelijk aan elkaar gemixt, maar in dit genre staan er al 1.000 anderen klaar die het minstens even goed doen.

RTTN

Derde keer goede keer

Sander Rutten was al aan zijn derde deelname van DJ-Mania toe. De vorige twee keer wist hij de jury niet te overtuigen om door te stoten naar de finale. Deze keer zette hij echter een zeer sterke drum and bass-set neer. Zeer afwisselen­d met vlotte overgangen: dat horen we graag!

I Can’t

Eigen producties

Mike Vandebriel is één van de oudere deelnemers die al heel wat ervaring in het veld heeft. Dat merkte je ook aan zijn technoset. Het klonk allemaal wat volwassene­r en rauwer dan bij de meeste voorganger­s. Hier en daar wist hij de dansvloer op te jutten met eigen producties, waarvan er eentje zelfs al gedraaid werd in de bekende Berlijnse club Berghain.

Exactly this

Ontdekking van de avond

Nog niet veel mensen hadden voor vrijdagavo­nd al gehoord van Exactly this. Dat zal in de toekomst waarschijn­lijk veranderen. Alexander Coenegrach­ts werd met zijn mix van future beats en hiphop de verrassing van de avond. Een plaats in de finale zou niet misstaan, al laten we deze zware beslissing­en liefst aan de jury over.

 ??  ?? Exactly this.
Exactly this.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium