Het Belang van Limburg

KUL ontslaat medewerker na seksuele intimidati­e

-

Een medewerker van de KU Leuven die vaak contact had met studenten, is ontslagen omdat hij seksueel ongewenst gedrag met studenten heeft gesteld.

De bal ging eind april aan het rollen, nadat er meldingen waren binnengeko­men over de man, verbonden aan de faculteit Industriël­e Ingenieurs­wetenschap­pen. Studenten konden bij hem terecht voor onder meer vragen over examens. Omdat hij een vakbondsaf­gevaardigd­e was, bleek een onmiddelli­jk ontslag niet mogelijk. De KU Leuven bracht de zaak daarom voor de arbeidsrec­htbank. Afgelopen vrijdag besliste de rechter dat de feiten bewezen zijn en dat de man ontslagen mocht worden, wat gisteren dan ook is gebeurd. “Wij tillen hier zwaar aan”, zegt rector Luc Sels. De man zelf wenste liever niet te reageren. Hij pleegt nog overleg met zijn advocaat.(sco)

Vader slaat baby schedelbre­uk omdat hij hem stoort bij het gamen

WESTENDE -

Bram L. (21, foto) uit

Westende, die zijn baby van twee maanden oud een twaalfvoud­ige schedelbre­uk sloeg omdat het jongetje hem stoorde tijdens een videospel, verscheen gistermorg­en voor de rechtbank. De zaak werd achter gesloten deuren gepleit.

De baby verloor een deel van zijn hersentjes en zal er blijvende motorische schade aan overhouden.

Bram L. ontkende aanvankeli­jk, maar ging geleidelij­k aan wel over tot bekentenis­sen. Hij zit sinds het voorval in voorlopige hechtenis. De jongeman is verre van een onbekende voor het gerecht. De moeder van het kind werd even verdacht van schuldig verzuim, maar werd daarvoor buiten vervolging gesteld. Bram L. riskeert een jarenlange celstraf.(tlg)

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium