Het Belang van Limburg

Zelfde dieven bestelen Maasmechel­se kledingwin­kel al voor derde keer

- Phillip PERGENS

Vier Franstalig­e mannen pleegden afgelopen vrijdag een diefstal bij de kledingwin­kel Obsis Men Fashion Point in Maasmechel­en. Ze liepen naar buiten terwijl ze nieuwe kledij onder hun eigen kleren droegen. Het personeel probeerde hen bij de uitgang nog tegen te houden, maar ze konden toch op de vlucht slaan. “Het is al de derde maal dat ze bij ons op bezoek kwamen”, zegt Tamara Nijssen, retail manager van de zaak aan de Kruindersw­eg. “Ook de vorige keer hebben ze kledij gestolen, dat zagen we op camerabeel­den. Met foto’s uit ons beveiligin­gssysteem brachten we ons personeel op de hoogte, waardoor ze deze keer herkend werden. Ze probeerden opnieuw op dezelfde manier te werk te gaan. Ze trekken naar het pashokje om een jeans van ons te passen. Daarna dragen ze hun eigen broek, meestal een losse jogging, over de jeans en wandelen ze naar buiten.”

Dit keer kreeg het kwartet echter in de gaten dat ze door de bewakingsc­amera’s gefilmd werden. “Plotseling wilden ze zo snel mogelijk naar buiten. Onze mensen probeerden hen bij de uitgang tegen te houden. Daarbij stelden ze zich agressief op en werd er geduwd. Ze zijn snel weggerend en stapten volgens een getuige in een bruine BMW 1-serie, type 118.”

De buit bestaat uit meerdere broeken. “Van het duurste segment, onder andere Dsqaured². Daar mikken ze doelbewust op. Ze hebben zeker drie exemplaren gestolen en de waarde bedraagt al snel 400 tot 500 euro per artikel”, aldus Nijssen. De politie werd ingelicht en de camerabeel­den overhandig­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium