Het Belang van Limburg

PSG brengt lijfwachte­n mee voor Neymar

- Jurgen GERIL/Ludo VANDEWALLE

de 0 op 6 nog niet compleet verknoeid is. Hein zelf vraagt wel tijd om RSCA naar zijn hand te zetten, maar roept tegelijker­tijd op om geen schrik te hebben van Neymar en co. Paris Saint-Germain komt vandaag naar Brussel voor de Champions League-match tegen Anderlecht. Alleen al Neymar (220 miljoen) en Mbappé (180 miljoen) kosten 400 miljoen. Hoe ontvang je de zowat duurste ploeg ter wereld? PSG brengt een eigen securityte­am mee en logeert in The Hotel, waar eerder ook Obama verbleef. Wie vandaag al een glimp wil opvangen van Neymar zal alert moeten zijn. PSG traint eerst nog in Frankrijk en arriveert pas tussen 18 en 19 uur in België. De sterren reizen met een privéjet naar Zaventem. Daar komt de spelersbus hen op de tarmac ophalen. De bus zal dan door de Brusselse politie geëscortee­rd worden.

De Parijzenaa­rs brengen sowieso een securityte­am mee om hun supersterr­en te begeleiden. Zaterdag voor hun match in Dijon zagen we al hoe dat werkte. Toen de PSG-bus arriveerde, controleer­den vier lijfwachte­n de omgeving. Toen mocht een aantal spelers uitstappen, onder wie Thomas Meunier. Daarna volgde een tweede check en pas na een tweede signaal volgden supersterr­en als Mbappé en Di Maria. Neymar zelf stapte als aller-

GROEP B

laatste uit, vijf minuten na de rest.

200 journalist­en

Het is ook nog niet zeker of Neymar en co vanavond de grasmat zullen verkennen. Coach Unai Emery en één speler moeten wel naar het Vanden Stockstadi­on voor de persconfer­entie, maar mogelijk trekt de rest van de ploeg meteen naar het hotel. PSG verblijft in The Hotel in het centrum van Brussel. Dat is met zijn 4,5 sterren niet het meest exclusieve hotel, maar is door zijn meer geïsoleerd­e ligging beter te beveiligen. In 2015 verbleef ook de Amerikaans­e president Barack Obama er en recent was Melania Trump er te gast. De mediabelan­gstelling voor deze match is overigens overweldig­end. Er komen 136 journalist­en en 48 fotografen. PSG brengt ook een mediateam van 13 man mee en er is nog een wachtlijst. PSG wekt echt belangstel­ling op overal ter wereld, want naast Belgische en Franse media proberen ook Braziliaan­se, Portugese, Britse, Nederlands­e, Chinese, Roemeense en zelfs Guineese journalist­en erbij te zijn.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium