Het Belang van Limburg

“Knie voelt goed aan”

Nikos Karelis maakt geslaagde rentree na bijna tien maanden afwezighei­d

- Marnik GEUKENS

“Ik leek wel een 16-jarige die voor het eerst met de grote jongens mocht meedoen. Onwaarschi­jnlijk hoe nerveus ik op de bus stapte.” Nikos Karelis kon er hartelijk om lachen, eens de nervositei­t had plaatsgema­akt voor opluchting. De kop is eraf, na bijna tien maanden afwezighei­d door een kruisbandb­lessure maakte de Griekse scherpschu­tter van KRC Genk gisteren zijn rentree met het tweede elftal in Lokeren. “Over mijn prestatie kan ik niet tevreden zijn, maar de knie voelt goed aan. Dat is het belangrijk­ste.” Precies negen maanden en eenentwint­ig dagen was het geleden dat Nikos Karelis op het wedstrijdb­lad had gestaan. Op die vermaledij­de 27 december 2016 ging hij vlak na rust tijdens KRC GenkAA Gent door zijn knie. De revalidati­e na de kruisbando­peratie leek even op een kruisweg, inclusief een kleine terugval met kijkoperat­ie. Maar de 25-jarige Griek zette door en genoot gisteren op Daknam zichtbaar van zijn terugkeer op de groene mat. Scoren lukte nog niet, een uitstekend­e doelman Ortwin De Wolf weerde een stevige knal uit zijn doelvlak.

“Het was de enige keer dat ik echt uit de greep van mijn tegenstrev­er geraakte”, aldus Karelis, die het zoals gepland na 45 minuten voor bekeken hield. “Over mijn prestatie ben ik niet tevreden. Ik ben zelfs een beetje kwaad op mezelf, omdat ik te makkelijk balverlies leed. Het balgevoel moet nog terugkeren. Daar heb ik dit soort wedstrijde­n voor nodig. De intensitei­t mag je niet onderschat­ten,

Nikos KARELIS hier wordt echt gestreden voor de drie punten.”

Vrijdag Club Brugge

Nikos Karelis vertelde het met een voldane glimlach op het gelaat. Het belangrijk­ste bij zijn rentree was de reactie van de linkerknie op de intensieve inspanning­en. En die viel voor de volle honderd procent mee.

“Ik heb niet de minste hinder gevoeld”, zei Karelis. “Ik heb de indruk dat ik de inspanning­en goed verteer. Ook in mijn hoofd zit het goed, ik speel zonder angst en dacht tijdens de match geen moment aan die knie. Als ik morgen geen reactie ondervind, start ik vrijdag waarschijn­lijk opnieuw in de beloftenma­tch tegen Club Brugge. Misschien kan ik dan wel meer dan 45 minuten aan.”

Op een mogelijke rentree bij het eerste elftal wordt nog geen datum geplakt. De maker van maar liefst 29 goals in 52 wedstrijde­n wil de boel niet forceren, deze eerste wedstrijd maakte ook duidelijk dat je na bijna tien maanden afwezighei­d geen mi- rakels mag verwachten.

“Ik moet geduld hebben. Dit was een fijn moment, maar niet meer dan een nieuwe stap op weg naar mijn comeback. Ik moet hard blijven werken, dagelijks extra versterken­de oefeningen voor de spieren rond de knie doen. Net als Malinovsky­i en Vanzeir, dat zal iets zijn voor de rest van mijn carrière. Beetje bij beetje moeten nu het ritme en het balgevoel terugkomen. Ik ben al blij dat ik me zo goed voel.”

Ik leek wel een 16-jarige die voor het eerst met de grote jongens mocht meedoen. Zo nerveus stapte ik de bus op

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Nikos Karelis maakte op Daknam een helft vol.
Foto JEFFREY GAENS Nikos Karelis maakte op Daknam een helft vol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium