Het Belang van Limburg

De Bruyne versus Mertens in Manchester

-

Je zou je er haast voor beginnen schamen. Pep Guardiola nam daags voor de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Napoli nog eens de tijd om Kevin De Bruyne uitvoerig te bewieroken. “Hij behoort tot die groep spelers die de op één na de beste zijn in Europa”, vindt Guardiola. Hij schat alleen Lionel Messi nog hoger in dan de Rode Duivel. “Maar ik wil Kevin wel helpen om op het allerhoogs­te niveau te geraken.”

Geen beter toneel dan de Champions League om dat doel te bereiken. Het Manchester City van Pep en het Napoli van Maurizio Sarri zijn twee van de aanvallend­ste ploegen in Europa, geroemd omwille van het attractiev­e voetbal en de vele goals. Aan De Bruyne - bij de thuisploeg - en Dries Mertens - bij de bezoekers om die trend voort te zetten. Vincent Kompany is nog steeds out met een kuitblessu­re. Spelbreker bij dit alles: Napoli-eigenaar Aurelio De Laurentiis, die verklaarde dat Sarri zijn topspelers beter laat rusten met het oog op de topper in eigen land tegen Inter van komend weekend. Met 3 op 6 en een verplaatsi­ng naar het ongeslagen City voor de boeg misschien niet de beste oplossing met het oog op kwalificat­ie voor de achtste finales.

Mignolet op de bank

Liverpool gaat vanavond op bezoek bij het Sloveense Maribor, maar dat zal zonder Simon Mignolet in doel zijn. Net als tegen Sevilla en Spartak Moskou zet trainer Jürgen Klopp de Truienaar op de bank en kiest hij voor zijn landgenoot Loris Karius.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium