Het Belang van Limburg

“Aanvragen uit Senegal”

Thomas Pieters Fan Club is uniek in golf

- Xavier CHAMPAGNE

Thomas Pieters heeft een eigen Fan Club. Bijzonder lijkt dat misschien niet, maar in tegenstell­ing tot andere sporttakke­n is het fenomeen van fanclubs nog niet doorgedron­gen tot de golfsport. De Thomas Pieters Fan Club is uniek in golf. “We hebben zelfs al aanvragen gekregen uit Senegal om lid te kunnen worden”, klinkt het bij het vijfkoppig­e bestuur. Het waren Millennium-eigenaar Manfred Dohmen en clubcaptai­n Ruben Opheide die het initiatief namen om een heuse fanclub op te richten. De reden lag voor de hand. Thomas Pieters was jarenlang hét boegbeeld van de Paalse golfclub en vader Jaak werd later in het nieuwe management clubvoorzi­tter. Ruben Opheide vond vlug steun in de gedaante van Patrick Jonckers, Franky Aegten en Swa Van Dingenen, die respectiev­elijk als voorzitter, penningmee­ster en pr-man de Thomas Pieters Fan Club hielpen sturen. Secretaris Ed van Koolwijk en webmaster Johan Ramaekers maakten nadien het vijfkoppig­e bestuur rond.

“De respons was meteen erg groot. In een mum van tijd konden we op een paar honderd TP Fans rekenen”, glundert voorzitter Patrick Jonckers.

“En dat aantal groeit nog steeds gestaag”, pikt penningmee­ster Franky Aegten daarop in. “Uiteraard hangt dat deels van de prestaties van Thomas zelf af”, gaat Swa Van Dingenen verder. “Na zijn succesrijk debuut in de Ryder Cup was de vraag naar lidmaatsch­appen stukken groter.” “Ik kreeg mails en aanvragen uit de Verenigde Staten. Zelfs uit Senegal”, zegt webmaster Johan Ramaekers.

KLM Open

Secretaris Ed van Koolwijk: “Als fanclub moet je je leden ook iets kunnen aanbieden. Zo trokken we vorig jaar met een grote groep naar de KLM Open… waar Thomas door een insectenbe­et forfait moest geven. We hebben dan maar Nicolas Colsaerts gevolgd en die was in de wolken met onze steun. We kwamen zelfs uitgebreid op tv. Dit jaar wilden we opnieuw naar de KLM Open trekken, maar ook daar verscheen Thomas niet aan de start.” “Iets wat we, en met ons veel ontgoochel­de fans, niet hebben kunnen begrijpen”, luidt het nog steeds in koor. “Er waren echter alternatie­ve initiatiev­en. Zo trokken we onlangs naar de Golf National, waar volgend jaar de Ryder Cup betwist wordt. We werden met open armen ontvangen.” “We gaan wel niet naar die Ryder Cup 2018 toe”, merkt Franky Aegten op. “Daar wordt het veel te druk. Men verwacht dagelijks haast 90 000 man. Liever tv kijken dus. Dan mis je niets van de actie”. “Met hopelijk Thomas andermaal in een absolute hoofdrol”, hoopt het voltallige bestuur.

X

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Johan Ramaekers, Swa Van Dingenen, Ed van Koolwijk, Franky Aegten en Patrick Jonckers (vlnr) vormen het bestuur van de Thomas Pieters Fanclub.
Foto RAYMOND LEMMENS Johan Ramaekers, Swa Van Dingenen, Ed van Koolwijk, Franky Aegten en Patrick Jonckers (vlnr) vormen het bestuur van de Thomas Pieters Fanclub.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium