Het Belang van Limburg

“Altijd juiste keuzes gemaakt”

Jubilaris Wouter Scheelen (300 wedstrijde­n voor Lommel) blies gisteren 32 kaarsjes uit “Apotheose op Stayen gemist”

- Piet DINGENS

Wouter Scheelen speelde zaterdag zijn 300ste officiële wedstrijd voor Lommel en blies gisteren 32 verjaardag­skaarsjes uit. Hoewel deze heuglijke feiten enigszins overschadu­wd werden door de eerste seizoensne­derlaag in Geel, heeft de kapitein van SK redenen te over om nostalgisc­h achteruit en hoopvol vooruit te kijken.

Jij stond nog mee aan de wieg van fusieclub KVSK United in 2003.

Scheelen: “Ja, ik debuteerde op mijn zeventiend­e. Onder Luc Beyens werden we een jaar later ongeslagen kampioen in derde klasse. Schitteren­d om dat als jonge gast mee te maken.”

In 2006 verloor Lommel op de slotdag de titel in Leuven. Er waren relletjes in en rond het stadion. En jij zat machteloos met een blessure aan je enkel in de tribune.

“Bergen werd toen kampioen. Ik ging ook naar eerste klasse, want ik had net voor drie jaar in Westerlo getekend. Maar het was doodjammer dat ik met Lommel een fantastisc­h eerste seizoen in tweede net niet kon bekronen.”

Tijdens je passage in de Antwerpse Kempen leende de club je nog twee keer een half seizoen uit aan Lommel. Daarna volgden avonturen bij OHL en Fortuna Sittard.

“Ook een heel mooie tijd. Met OHL werd ik toch nog kampioen in tweede klasse. En in dat jaartje Nederland leerde ik tactisch veel bij. Onder Brepoels speelde ik met Lommel de eindronde nog. Maar Tubeke promoveerd­e.”

Medio 2012 keerde je terug naar je oude liefde. Om er te blijven. Zo geraakt een gewaardeer­de kracht aan 300 officiële matchen.

“Ik ben blij met de club en de club blijkbaar ook met mij. Zo ziet een goed huwelijk eruit.” (lacht)

Je bent ook sportleraa­r. Sinds wanneer geef je les?

“Dit is mijn zesde schooljaar. Ik pendel tussen Beekbeemde­n in Zolder en Provil in Lommel/ Neerpelt. Het is goed te combineren met het voetbal.”

Wie is de beste voetballer met wie je ooit samen speelde?

“Philip Haagdoren en de piepjonge Hans Vanaken. Ook Davy Oyen liet op korte tijd een geweldige indruk na.”

Heb je ergens spijt van?

“In mijn laatste jaar Westerlo kende ik wat pech. Maar ik ben heel tevreden over mijn carrière en denk dat ik altijd de juiste keuzes gemaakt heb.”

Wat verwacht je van de nabije toekomst?

“Dat we dit seizoen met Lommel onze ambitie waarmaken.”

Wil je ooit trainer worden?

“Zolang mijn lichaam niet protesteer­t, blijf ik voetballer. Maar het trainersch­ap zou mij kunnen liggen, ja.” Giel Deferm speelde zaterdag zijn 100ste wedstrijd voor Lommel. “Het gaat verdraaid snel”, zegt de 29-jarige middenveld­er. “Dit is mijn vierde seizoen bij deze club en ik heb er altijd mooie tijden gekend. Wat voor mij als ex-STVV’er het absolute hoogtepunt had kunnen worden was de titelmatch tegen STVV in 2015. Maar door thuis te verliezen tegen Eupen, was Sint-Truiden kampioen. Dat seizoen, met Stijn Vreven als coach, was verder echt fantastisc­h. De degradatie was een anticlimax, hopelijk kunnen we dat rechtzette­n met een snelle promotie.”

 ??  ??
 ?? Foto DICK DEMEY ?? Wouter Scheelen en Giel Deferm: samen goed voor 400 matchen voor Lommel.
Foto DICK DEMEY Wouter Scheelen en Giel Deferm: samen goed voor 400 matchen voor Lommel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium