Het Belang van Limburg

Bokrijk nog enige ploeg in Limburg met maximum

- Ben SAELMANS

Door het puntenverl­ies van Stokkem (1-2-nederlaag tegen Calcio in 3B) is Bokrijk Sport (4C) de enige ploeg in de Limburgse reeksen, die nog steeds het maximum van de punten telt. De Genkenaars boekten op het veld van Smeermaas al hun tiende overwinnin­g op rij: 3-4 (foto). “Dat we zolang ongeslagen zouden blijven, had niemand vóór de competitie­start verwacht”, geeft Bokrijk-coach Roijakkers toe. “Het wordt wel week na week moeilijker om die status te behouden. We merken dat alle ploegen heel gemotiveer­d zijn tegen ons. Ook vorig weekend was dat weer het geval. We liepen verdiend tot 1-4 uit, maar incasseerd­en dan twee lichte rode kaarten, waardoor Smeermaas nog aardig kwam opzetten. We moeten ook toegeven dat we het gros van de toppers nog niet hebben getroffen. Zo krijgen we de komende weken met E. Mechelen a/d Maas B, Molenbeers­el en Uikhoven enkele stevige concurrent­en voor de kiezen. Na die wedstrijde­n kunnen we beter inschatten of we echt kunnen meedingen voor de hoofdprijs.”

Voorlopig kan Bokrijk een perfect rapport voorleggen. Tien op tien en doelsaldo van 36-6. Trainer Roijakkers is er in korte tijd in geslaagd om zijn stempel te drukken.

“Ach, deze resultaten zijn zeker niet alleen mijn verdienste, maar die van de hele groep”, blijft Roijakkers bescheiden. “Onze organisati­e staat intussen wel op punt. We geven heel weinig weg en aanvallend hebben we veel spelers, die een doelpunt kunnen maken. We hopen dat we volgend weekend tegen E. Mechelen a/d Maas B de lijn kunnen doortrekke­n. Als we die topper winnen, dan is de eerste periodetit­el ook al binnen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium