Het Belang van Limburg

Hermans scoort in afscheidsm­atch

Clubicoon (31) stopt per direct met voetbal wegens knie-operatie

- Fabian VANGEEL

Herk Sport (3C) heeft zondagmidd­ag na de match tegen Habo (3-1) afscheid genomen van een clubicoon: de 31-jarige kapitein Yannick Hermans zet per direct een punt achter zijn actieve carrière.

Yannick HERMANS “Ik ga onder het mes wegens een scheur in de patellapee­s van mijn rechterkni­e. Enkele jaren geleden heb ik hetzelfde al meegemaakt aan de andere knie, dus ik weet wat mij te wachten staat. Het is genoeg geweest.” Hermans heeft de afgelopen jaren al verscheide­ne keren in de lappenmand gelegen.

“Een pubalgie heeft mij een half jaar aan de kant gehouden. Daarna brak ik mijn voet en was ik weer een jaar buiten strijd. Vervolgens scheurde ik de patellapee­s van mijn knie en vorig seizoen brak ik nog mijn oogkas en jukbeen. Eigenlijk was ik toen al gestopt met voetballen en heb ik eventjes overgenome­n als hoofdtrain­er. Maar dat was niets voor mij. De stress die dat met zich meebracht, daar kon ik moeilijk mee om.” Hermans opperde daarna om Kristof Bas als trainer binnen te halen en dat lijkt een schot in de roos. “Kristof is een echte people manager en de spelers gaan voor hem door het vuur.”

Traantje

“Het was ook voor hem dat ik de voorbereid­ing toch weer aanvatte, maar ik voelde al snel dat er iets niet goed zat met mijn rechterkni­e. Ik ben wel blij dat ik nog heb kunnen meespelen en zo mijn steentje heb bijgedrage­n aan de recente negen op negen.” Hermans wist in die laatste wedstrijd tegen Habo zelfs nog te scoren en neemt zo afscheid in schoonheid. “Dat was echt fantastisc­h! Vóór de wedstrijd hadden de spelers mij al een bal cadeau gedaan die door hen was getekend. Een mooi gebaar, waardoor ik toch een traantje heb moeten wegpinken.”

Enkele jaren geleden heb ik hetzelfde al meegemaakt aan de andere knie. Het is genoeg geweest

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Yannick Hermans na het afscheid: “Ik heb een traantje weggepinkt.”
FOTO SVEN DILLEN Yannick Hermans na het afscheid: “Ik heb een traantje weggepinkt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium