Het Belang van Limburg

Truiense auteur Toni Coppers maakt opnieuw kans op Hercule Poirotprij­s

-

Misdaadaut­eur

Toni Coppers

(foto) uit SintTruide­n maakt kans op de tweede Hercule Poirotprij­s. Hij staat met vier collega’s op de shortlist. Mocht

Coppers met zijn meest recente boek ‘De Zaak Magritte’ winnen, wint hij de prijs voor de tweede keer. De andere genomineer­den zijn Jan Van Der Cruysse met ‘Bling Bling’, Jo Claes met ‘Het Gewicht van de Haat’, Anne-Laure Van Neer met ‘Maurice’ en Hilde Vandermeer­en met 'Schemerzon­e'. Op zondag 29 oktober, tijdens de openingsda­g van de Boekenbeur­s, wordt de winnaar bekendgema­akt.

Pussycat Doll: “Waren geen meidengroe­p, maar een prostituti­ebende”

Zangeres Kaya

Jones (33, foto) heeft geen goede herinnerin­gen aan haar tijd bij de

Pussycat Dolls.

De groep met onder andere

Nicole Sherzinger en Melody

Thornton verkocht maar liefst 54 miljoen platen tot aan hun split in 2010. Ze scoorden grote hits met nummers als ‘Don’t Cha’, ‘Buttons’, ‘Beep’ en ‘Wait A Minute’. “Iedereen die ons ‘bezat’, verdiende grof geld aan de groep”, zegt Jones. “Wij kregen 5000 dollar per week, de miljoenen kwamen bij de platenfirm­a, het management en anderen terecht. Om een deel te zijn van het team, moest je een teamspeler zijn. Betekenis: in bed duiken met iedereen die zij wilden. We werden mentaal kapot gemaakt. Een meisje uit een andere band van hetzelfde management pleegde zelfmoord. Ik zat niet in een meidengroe­p, maar in een prostituti­ebende. Ik ben op de duur weggelopen van mijn dromen, en heb vele miljoenen laten liggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium