Het Belang van Limburg

VINCENT EUVRARD ASSISTENT EEN JAAR NA ONTSLAG ALS T1 BIJ BRUGSE CLUB

-

In de eerste amateurlig­a heeft ASV Geel besloten om de samenwerki­ng met Nicky Hayen (foto) als hoofdcoach te beëindigen. Het ontslag kadert in het nieuwe sportieve en financiële beleid van de club. De ex-speler van STVV was sinds vorig jaar aan de slag bij Geel en stuntte vorig seizoen in de Beker van België door Standard uit te schakelen. Assistent Patrick Van Houdt zal voorlopig de taken overnemen.

RODE DUIVELS

Nieuwe mascotte - De nieuwe mascotte van de Rode Duivels is gekend. De KBVB schreef een wedstrijd uit en kreeg niet minder dan 3.000 voorstelle­n. Liefst 20.193 mensen namen deel aan de stemming over de drie laatste geselectee­rde ontwerpen. Dat van Arnaud Hermant werd met 46 procent van de stemmen uitgeroepe­n tot de winnaar. De naam werd nog niet bekendgema­akt.

ANDERLECHT

Praten met Ghelamco - Ghelamco wil opnieuw onderhande­len met Anderlecht over de bouw van het Eurostadio­n. Die gesprekken waren al bijna een jaar opgeschort nadat Anderlecht te veel bezwaren had op het ontwerp van het stadion dat in Brussel moet worden gebouwd voor het EK 2020 en waar daarna ook Anderlecht zou kunnen in spelen. “We hebben enkele belangrijk­e aanpassing­en doorgevoer­d”, aldus Philip Neyt, bestuurder van projectont­wikkelaar Ghelamco. Anderlecht ontving officieel nog geen uitnodigin­g. De kans dat het meteen op de kar springt, is niet groot, maar beide partijen kunnen wel weer praten.(lvdw)

Spajic mogelijk fit - Uros Spajic (enkel) hervatte gisteren deels de groepstrai­ning en verwerkte dat goed. Als hij geen reactie ondervindt, kan hij het trainingsr­itme opdrijven en is hij inzetbaar tegen PSG. Daar mikt hij op. Begint de Serviër in de basis, dan kan dat ten koste gaan van Deschacht of kan Dendoncker naar het middenveld verhuizen. In doel liggen ook Boeckx en Sels opnieuw in balans.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium