Het Belang van Limburg

De Bruyne laat stoom af

-

Manchester City is al bijna zeker van een plaats in de knock-outfase na winst tegen Napoli. De leider van Engeland overklaste de leider in Italië in de eerste helft, maar moest zich reppen na de rust. Kevin De Bruyne liet stoom af in postieve en in negatieve zin, Dries Mertens miste een penalty voor de bezoekers. Zilverwerk. Dat ontbreekt er nog volgens Kevin De Bruyne om helemaal gelukkig te zijn als voetballer. Eén ligabeker staat er op zijn palmares bij Manchester City. Daar moet dit seizoen minstens één trofee bij komen. De Premier League zou mooi zijn, de Champions League is de echte droom. Hoe hard hij ervan droomt, bleek gisteren bij het ingaan van de rust. Bij een bemoedigen­de 2-0-voorsprong vond De Bruyne het nodig verhaal te gaan halen bij de vierde ref. Hij had net een gele kaart gekregen voor protest, na een overtredin­g op ploegmaat Sane. De ervaren middenveld­ers David Silva en Fernandinh­o haalden de Belg van bij de vierde official weg. Maar De Bruyne was maar met veel moeite naar de tunnel te duwen. “Let me talk (laat me praten, nvdr.)”, riep hij tegen zijn ploegmaats. City was weer als een werveldwin­d begonnen. Raheem Sterling scoorde de 1-0 in de rebound, na een poging van Walker die door Pepe Reina was gekeerd. De Bruyne stoomde door op zijn elan in de Premier League en bood met een heerlijke lage voorzet Jesus de 2-0 aan.

Halfweg had City op 4-0 kunnen staan: eerst knalde De Bruyne in

STVV

Vetokele niet tegen Oostende - STVV trainde gisteren twee keer. Voormiddag organiseer­de Jonas De

Roeck een veldsessie, namiddag trokken de

Kanaries naar de fitness met

Eddie Rob. Naast

Gueye en

Ceballos bleven ook Bezus (voet) en Vetokele (botkneuzin­g) nog aan de kant. Voor Bezus is er een kleine kans dat hij de match tegen Oostende haalt. Vetokele hield het bij loopoefeni­ngen en sluit in het beste geval begin volgende week aan. De spits is er dus niet bij tegen Oostende, de club waar hij in zijn jeugdjaren voor voetbalde. Wel goed één tijd met links op de lat. Een actie die hem op een bewonderen­de tweet van BBC-presentato­r Gary Lineker kwam te staan: “De Bruyne is belachelij­k goed”. Even later keerde Napoli-verdediger Koulibaly de 4-0 na een scrimmage van de lijn.

De Italianen konden niet veel meer doen dan te hopen dat de storm ging liggen. Uiteindeli­jk hielp Kyle Walker een handje. De City-rechtsacht­er hield Albiol vast in de box en Dries Mertens mocht aanleggen voor een penalty. Maar de Napoli-spits mikte te centraal en Ederson redde met de voeten. “Ik ben boos op mezelf”, reageerde Mertens. “Op dit niveau mag je deze kansen niet missen. Ik weet niet wat er scheelde, maar we waren onszelf niet.” City raakte na rust niet meer in zijn flitsende spel van het eerste halfuur. Het werd zelfs nog spannend toen Napoli een tweede penalty kreeg en Amadou Diawara de aansluitin­gstreffer scoorde. Maar grote kansen voor de bezoekers kwamen er niet meer. De Bruyne bediende Gabriel Jesus om de match dood te maken, maar de Braziliaan werd afgevlagd voor buitenspel. Geen spectacula­ire, wel een verdiende zege voor City. nieuws voor De Roeck: Yohan Boli kon gisteren voluit gaan.

STANDARD

Fiore terug - Corentin Fiore heeft gisteren de groepstrai­ning hervat. De linksachte­r kampte de voorbije weken met een voetblessu­re. Emond en Bokadi zijn nog altijd uit.

CLUB BRUGGE

Denswil twijfelach­tig - Stefano Denswil is hoogst onzeker voor de thuiswedst­rijd tegen Antwerp van komende zondag. Hij liep op KV Oostende een enkelverzw­ikking op na een trap. German Mera neemt zijn plaats in.

OOSTENDE

Custovic blijft hoofdcoach - Adnan Custovic (39) blijft aan als hoofdcoach van KV Oostende. De Bosniër, die overnam van Yves Vanderhaeg­he,

GROEP E

VROUWENVOE­TBAL

Jonge Flames winnen vlot van Macedonië - De Red Flames onder 19 hebben hun eerste EK-kwalificat­iewedstrij­d met 5-1 gewonnen van Macedonië. Vrijdag spelen ze tegen Kroatië, volgende maandag wacht gastland Oostenrijk.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Kevin De Bruyne.
Foto PHOTO NEWS Kevin De Bruyne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium