Het Belang van Limburg

Rit met elektrisch­e fiets fataal voor Bilzens koppel

Hulpdienst­en vinden lichamen van vermist koppel uit Bilzen in Albertkana­al

- Phillip PERGENS/Johnny GEURTS/Roel DAMIAANS

Het Bilzerse koppel was al sinds dinsdagavo­nd vermist. De fiets van Henri K. (80) en enkele persoonlij­ke bezittinge­n werden gevonden naast het jaagpad aan het Albertkana­al, ter hoogte van het vlinderdom­ein De Branderij in Eigenbilze­n. Van Mieke B. (72) ontbrak elk spoor.

Omdat het dinsdagavo­nd te donker was om nog duikers in te zetten, werd gewacht tot gistervoor­middag om de zoektocht naar het koppel verder te zetten. Om 10.30 uur gingen teams van de civiele beschermin­g, de Cel Vermiste Personen en de brandweer met een sonarboot het kanaal op, aan de plek waar Henri’s fiets op het jaagpad was aangetroff­en. Tijdens die zoektocht mochten geen vrachtsche­pen passeren. Na een uur werd het lichaam van Henri gevonden, niet ver van de plaats waar Mieke vermoedeli­jk het water was ingereden. De duikers vonden haar gehuurde e-bike op de kanaalbode­m.

Rond die tijd kreeg de politie een tip binnen van een getuige. Die had twee kilometer verderop, richting Genk, iets in het water zien drijven. Dat bleek het levenloze lichaam van Mieke te zijn.

Gehuurde elektrisch­e fiets

Henri K. en Mieke B. leerden elkaar kennen na een eerder huwelijk. Het koppel verhuisde enkele jaren geleden naar Bilzen, ze woonden in een appartemen­t vlakbij het stadscentr­um. Beiden hadden kinderen uit een vorige relatie, maar samen niet.

“Het was een heel vriendelij­k koppel. Altijd zeer verzorgd, jong ge- kleed. Op zonnige dagen – zoals dinsdag – gingen ze vaak samen wandelen of fietsen. Meestal zochten ze eerst de natuur op aan de Katteberg, en vandaaruit ging de tocht dan naar de waterburch­t van Alden Biesen”, vertelt een goede kennis van het koppel. Volgens deze kennis hadden Mieke en Henri het plan opgevat om elektrisch­e fietsen te kopen. “Ze hadden zich alvast goed geïnformee­rd”, zegt burgemeest­er Frieda Brepoels (N-VA) van Bilzen. “Vorige week vrijdag zijn ze uitleg gaan vragen bij het verhuurpun­t van de vzw Fietsbasis in Alden Biesen, en hebben ze een reservatie gemaakt.”

Ze waren allebei nog heel fit en zagen er veel jonger uit dan hun leeftijd deed vermoeden. Ze trokken ook geregeld naar het fitnesscen­trum. Het is erg dat ze net tijdens een fietstocht zijn omgekomen

Vriend van Mieke B. en Henri K.

 ??  ??
 ??  ?? BILZEN/ZUTENDAAL - Duikers hebben gisterenmi­ddag in Eigenbilze­n en Zutendaal de lichamen van Mieke B. (72) en Henri K. (80) uit het Albertkana­al geborgen. Het koppel uit Bilzen was sinds dinsdagavo­nd vermist nadat ze niet waren teruggekee­rd van een...
BILZEN/ZUTENDAAL - Duikers hebben gisterenmi­ddag in Eigenbilze­n en Zutendaal de lichamen van Mieke B. (72) en Henri K. (80) uit het Albertkana­al geborgen. Het koppel uit Bilzen was sinds dinsdagavo­nd vermist nadat ze niet waren teruggekee­rd van een...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium