Het Belang van Limburg

Aandeel in Limburgs Insaver

-

Insaver kunnen we klanten in Vlaanderen helpen minder energie te verbruiken en dus hun factuur en hun ecologisch­e voetafdruk te verkleinen”, legt Dallemagne uit.

Groeitraje­ct

Hernieuwba­re energie en efficiënt energiegeb­ruik zijn volgens de topman vandaag al de speerpunte­n van EDF Luminus. “Negentien van de warmste jaren uit de geschieden­is vielen in het laatste kwarteeuw. Als we tegen het jaar 2050 de wereldwijd­e CO2-uitstoot met 50 tot 60 procent willen verlagen, is er geen tijd te verliezen.”

Insaver werd in 2012 opgericht door Jan Pollaris en Tom Martens en kort daarna versterkt door Rudy Bonten. Met hoofdzetel in Zonhoven en met een vestiging in Temse is het bedrijf actief in spouwmuur- en gevelisola­tie, dakrenovat­ie en -isolatie, energieops­lag en zonnepanel­en. Insaver groeide uit tot een belangrijk­e speler op de markt van duurzame energie.

Insaver telt zo’n dertig werknemers FAO, de wereldvoed­sel- en landbouwor­ganisatie, luidt de noodklok over de panamaziek­te, die de bananenpla­nt helemaal dreigt uit te roeien. De VN-organisati­e heeft 98 miljoen dollar gevraagd voor de strijd tegen de schimmelzi­ekte. “Ruim 400 miljoen mensen zijn afhankelij­k van bananen om zich te voeden of voor hun inkomsten”, waarschuwt Jose Graziano Da Silva, directeur-generaal van de FAO. en realiseert dit jaar een omzet van 5 miljoen euro. In amper vijf jaar steeg de omzet van een kleine half miljoen euro tot ruim 5 miljoen euro. Algemeen directeur Jan Pollaris is alvast tevreden over de samenwerki­ng. “Met een sterke partner als EDF Luminus krijgen we de kans om te innoveren en ons dienstenaa­nbod nog meer te diversifië­ren.”

Samen met EDF Luminus werd een groeitraje­ct uitgeteken­d dat de komende jaren zowel de omzet als de werkgelege­nheid moet verdubbele­n. “Al onze partners hebben

Met Insaver kunnen we klanten helpen minder energie te verbruiken en dus hun factuur en hun ecologisch­e voetafdruk te verkleinen

Grégoire DALLEMAGNE

CEO EDF Luminus de voorbije jaren extra jobs gecreëerd”, besluit Dallemagne.

 ?? Foto HBVL ?? Insaver is gespeciali­seerd in duurzame energie, zoals zonnepanel­en en thuisbatte­rijen.
Foto HBVL Insaver is gespeciali­seerd in duurzame energie, zoals zonnepanel­en en thuisbatte­rijen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium