Het Belang van Limburg

Helft facturen per elektronis­che post

-

Facturen van bedrijven worden steeds vaker per mail opgestuurd naar de klanten. Vorig jaar gebeurde dat voor ongeveer de helft van de facturen in ons land, in 2012 was dat nog maar voor iets meer dan 18 procent van de facturen het geval. Vooral grote ondernemin­gen werken graag met e-mail, blijkt uit de gegevens die CD&V-Kamerlid Leen Dierick opvroeg. Elk jaar worden in België meer dan 1 miljard facturen verstuurd en ontvangen. Dierick juicht de tendens toe, maar waarschuwt wel voor mogelijke gevaren. Niet iedereen zit namelijk op de digitale trein.

Recordaant­al mensen langdurig ziek thuis

Er zaten nog nooit zoveel mensen langdurig ziek thuis. Dat blijkt uit de cijfers van het Riziv. Vorig jaar zaten precies 390.765 mensen langer dan een jaar ziek thuis. In 2015 ging het over 370.408 werknemers. Dat was toen ook een record. De ziekteverz­ekering merkt tegelijk wel op dat de bevoegde dienst “langdurig zieken maximaal opnieuw naar de arbeidsmar­kt wil begeleiden”. In 2016 hervatten 45.394 mensen deeltijds het werk, tegenover 39.787 in 2015. “De praktijk toont aan dat hoe vroeger iemand het werk hervat, hoe sneller hij weer aan de slag kan zoals vroeger”, schrijft de ziekteverz­ekering in het jaarversla­g.

Zalando start met verkoop cosmetica

De ICI Paris XL’s en PlanetParf­um’s van deze wereld zijn gewaarschu­wd: internetwi­nkel Zalando gaat binnenkort cosmetica aanbieden. Het van oorsprong Duitse bedrijf laat weten komende lente in zijn thuisland te beginnen met het verkopen van parfum, make-up, huid- en haarproduc­ten en accessoire­s. Als dat succesvol is, zullen andere landen snel volgen, belooft de groep. Met de verbreding van het aanbod wil de webwinkel, die ook actief is in België, zijn groei versnellen. De cosmeticam­arkt vertegenwo­ordigt wereldwijd zo’n 80 miljard euro en Zalando hoopt daarvan “honderden miljoenen euro” naar zich toe te halen. Tegen 2020 zou de verkoop van cosmetica de omzet van de groep moeten helpen verdubbele­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium