Het Belang van Limburg

“Geweldige erkenning”

PIETER VERHEES BESTE MIDDENMAN IN ITALIË

-

Pieter Verhees heeft de Gouden Bal voor beste middenman van de Serie A gekregen. De 27-jarige Lommelaar kreeg die trofee op basis van de statistiek­en van vorig seizoen. “Geweldig om deze erkenning te krijgen in één van de sterkste competitie­s van de wereld”, reageert Verhees. In Italië wordt er niet gestemd als het op awards aankomt. In de Laars laat men de statistiek­en voor zich spreken. En die wijzen onze provincieg­enoot aan als de beste middle blocker van het afgelopen seizoen. “Onvoorstel­baar dat ik dan deze bekroning krijg. Ik speel nu al zes jaar in Italië en ben altijd hard blijven werken. Fijn dat ik daar nu de vruchten van pluk. Deze trofee motiveert me om keihard te blijven verderwerk­en.”

Vibo Valentia

Verhees wisselde in het tussenseiz­oen van club. Hij verliet Monza en tekende voor één jaar bij het ambitieuze Vibo Valentia. Afgelopen weekend verloren Verhees en co hun openingswe­dstrijd met 1-3 tegen Civitanova. “We kwamen dicht in de buurt van een tiebreak”, vertelt de 2m05 grote Verhees. “Maar een gebrek aan automatism­en heeft ons genekt. Maar ik denk dat we potentieel genoeg hebben om de kwartfinal­e van de play-offs te halen. Dit is in elk geval de ambitie van de club.”

Verhees, een van de sterkhoude­rs van de Red Dragons, begon zijn carrière bij de jeugd van VC Overpelt en speelde daarna nog voor Asse-Lennik en Maaseik. Vibo Valentia is zijn vierde Italiaanse club. Eerder verdedigde hij ook al de kleuren van Andreoli Latina, Modena en Monza. Breekt deze bekroning de deuren naar een topclub open? “Zo hoog ga ik niet van de toren blazen. Ik heb voor 1 jaar bij Vibo getekend en focus me nu op mijn prestaties hier.”

 ??  ??
 ?? FOTO INSTAGRAM ?? Pieter Verhees.
FOTO INSTAGRAM Pieter Verhees.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium