Het Belang van Limburg

Blues danken het hoofd van Hazard

-

Op Stamford Bridge werd het een topper met drie Belgen in de hoofdrol. Radja Nainggolan liet het na om te scoren tegen Thibaut Courtois, Eden Hazard vond aan de overkant wel twee keer de weg naar doel: 3-3. Niet alleen onze, ook Frank Lampards focus lag vooraf op Radja Nainggolan. De voormalige Chelsea-ster loofde Il Ninja op BT Sport, dat zijn knapste goals op een rijtje zette. Het titeltje daarbij: The one that got away. De Blues grepen immers naast de Belgische middenveld­er. Antonio Conte vrijde hem in 2016 danig op, maar Roma dreef de prijs op en Nainggolan zelf zat goed onder de Italiaanse zon.

Doelpunten­festijn

Maar uiteraard wou hij zich eens tonen op Stamford Bridge. Als aanvoerder ging hij voorop in de strijd, maar hij lag wel aan de basis van de 1-0. Hij verloor de bal aan maatje Eden Hazard, die hem tijdens de opwarming een knuffel was komen geven, en enkele tellen later trapte Luiz de bal heerlijk in doel. Op het halfuur kreeg Nainggolan de kans om het goed te maken toen hij oog in oog met Thibaut Courtois verscheen, maar die ging prima plat. Geen 1-1, wel 2-0 - tóch een Belgisch doelpunt. Met een beheerste volley trof Hazard raak. Zijn eerste goal van het seizoen en zijn eerste Champions League-goal sinds 11 maart 2015, na tien matchen droogte.

De bezoekers dood en begraven? Absoluut niet. Vlak voor rust lukte Kolarov de aansluitin­gstreffer en na rust eiste Edin Dzeko een hoofdrol op in zijn 100ste match voor Roma. Met een prachtvoll­ey en een harde kopbal liet hij Courtois kansloos: 2-3 zowaar. Maar wie anders dan Hazard zorgde ervoor dat Chelsea toch nog een punt pakte en leider bleef in zijn groep? Hij liep zich knap vrij in de zestien en kopte jawel , kópte, als was hij Morata overhoeks binnen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Eden Hazard zorgde voor de 3-3.
FOTO PHOTO NEWS Eden Hazard zorgde voor de 3-3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium