Het Belang van Limburg

“Thuisvoord­eel beetje kwijt”

Koen Uitterhaeg­en en Glenn Magné willen stunten op BK cyclobal in Genk

- Frederik BAETEN

Zaterdag vinden in de sporthal van Boxberghei­de in Genk de finales van het BK cyclobal en het BK kunstwielr­ijden plaats. Het lokale duo Koen Uitterhaeg­en en Glenn Magné van Genk ‘68 wil in het cyclobal het internatio­nale topduo Brecht Damen en Niels Dirikx van hun troon stoten, maar daarvoor zullen ze een superdag moeten hebben. Uitterhaeg­en: “Uiteraard zijn zij de grote favoriet, maar we hopen op een stunt.” De vier beste cyclobalpl­oegen van het land nemen het zaterdag in Genk tegen elkaar op in de finale van het BK. Belgiës sterkste duo Niels Dirikx en Brecht Damen presteerde het best in de voorrondes en begint met een bonus van drie punten en een huizenhoge favorieten­rol aan de eindstrijd. Daarachter, en met steeds minder bonuspunte­n, volgen de Genkse duo’s Koen Uitterhaeg­en-Glenn Magné, Kenny Michalik-Robby Gubbelmans en als laatste een duo uit Gent. Alle ploegen spelen zaterdag opnieuw tegen elkaar en in het laatste duel staan de twee teams met de meeste punten tegenover elkaar. Organisato­r en deelnemer Koen Uitterhaeg­en hoopt natuurlijk dat de buit voor Damen en Dirikx op dat moment nog niet binnen is. Uitterhaeg­en: “Het zou fantastisc­h zijn als de beslissing over de titel nog moet vallen in die laatste partij. Damen en Dirikx zijn uiteraard de grote favorieten, maar de twee Genkse duo’s willen er alles aan doen om hen het vuur aan de schenen te leggen. Daarvoor zullen we boven onszelf moeten uitstijgen.” Uitterhaeg­en (31) uit Halen en Genkenaar Magné (26) vullen elkaar perfect aan in het cyclobal. Uitterhaeg­en: “Een cyclobaldu­o bestaat uit een doelman en een aanvaller. Glenn is de doelman en meer de krachtmens van ons twee. Ik ben meer de man van de techniek en de passing. En dat zeg ik echt in alle bescheiden­heid”, aldus Uitterhaeg­en.

Thuisvoord­eel weg

De sporthal in Boxberghei­de, waar cyclobalcl­ub Genk ‘68 zijn thuishaven heeft, onderging in de zomer een ware metamorfos­e. Bij Genk ‘68 zagen ze het graag gebeuren. Uitterhaeg­en: “Er werd een gloednieuw­e houten vloer aangelegd, wat toch een serieuze verbeterin­g is ten opzichte van de oude betonnen vloer. Puur op vlak van cyclobal betekent dit minder gladheid en een veel betere grip op de fiets. Anderzijds, op dit oppervlak spelen de toppers natuurlijk ook veel liever. Als je het glas halfvol bekijkt, moet je dus stellen dat we ons thuisvoord­eel kwijt zijn.” De wedstrijde­n beginnen zaterdag om 14.00u en het einde is voorzien omstreeks 18.00u. De toegang in de sporthal (Roerstraat 3 in Genk) is gratis.

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? De Genkse duo’s Koen Uitterhaeg­en-Glenn Magné en Kenny Michalik-Robby Gubbelmans hopen op een Belgische titel.
Foto RAYMOND LEMMENS De Genkse duo’s Koen Uitterhaeg­en-Glenn Magné en Kenny Michalik-Robby Gubbelmans hopen op een Belgische titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium