Het Belang van Limburg

“Schietpart­ij? Niets van gehoord”

Kogelgaten in deur en gevel van appartemen­tsgebouw

- Mark DREESEN/Phillip PERGENS

Een van de bewoners merkte gisterocht­end kogelgaten op in de gemeenscha­ppelijk deur en voorgevel van een appartemen­tsgebouw in het centrum van Maasmechel­en. De politie kwam ter plaatse, een ballistisc­h expert voert het verder onderzoek. Het is nog niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld. Ook de buurtbewon­ers kwamen gisteren uit de lucht vallen. Niemand heeft schoten gehoord. De ontdekking werd rond 8 uur gedaan en de flatbewone­r contacteer­de onmiddelli­jk de politie. Ploegen van de zone LanakenMaa­smechelen kwamen ter plaatse en deden de eerste vaststelli­ngen, waarna het Limburgse parket werd ingelicht. De omgeving van de nieuwe appartemen­tsblok op de hoek van de Joseph Smeetslaan met de Dwarsstraa­t werd met politielin­t afgesloten. De mensen van het gerechteli­jk lab zakten af naar de plaats van het incident en ook een ballistisc­h expert werd ingeschake­ld. Die maakte een 3D-scan om de situatie in beeld te brengen.

Tiental kogelhulze­n

"Er zijn kogels gevonden in de centrale toegangsde­ur van het appartemen­t, in de bakstenen van de gevel, in een raam van het gelijkvloe­rs en er liggen een tiental kogelhulze­n op straat”, zegt een bewoner van de Joseph Smeetslaan. “Overal waar de politie kogels heeft aangetroff­en, zijn er opvallende gele bordjes geplaatst. Opmerkelij­k is dat ik afgelopen nacht niets gehoord heb.”

Lege bierbakken

Iemand anders heeft wel iets gehoord, maar dacht niet aan schoten. “Ik woon vlak tegenover het appartemen­t en slaap met het raam open”, vertelt een andere bewoner. “Afgelopen nacht ben ik wakker geworden van een vreemd geluid. Het leek alsof men met lege bierbakken aan het schuiven was over de straat. Dat had gekund, want er is een café in de buurt. Omdat ik niet ongerust was, ben ik opnieuw in slaap gevallen.” De buur hoorde ook geen andere geluiden die aan het schietinci­dent gelinkt kunnen worden. “Ik heb geen mensen horen praten op straat, geen ruzie of wegrijdend­e auto. Ik heb geen ziekenwage­n zien passeren en ga ervan uit dat er ook geen gewonden zijn gevallen. Toch is het vreemd dat er geen getuigen zijn van wat is voorgevall­en.”

Gewonden zijn er inderdaad niet. Of het daadwerkel­ijk om schoten gaat, kon nog niet bevestigd worden. Er is vooralsnog geen link met andere gebeurteni­ssen of lopende politieond­erzoeken.

 ??  ??
 ?? Foto MMD ?? Er werd gisteren een sporenonde­rzoek uitgevoerd en de straat werd afgespanne­n.
Foto MMD Er werd gisteren een sporenonde­rzoek uitgevoerd en de straat werd afgespanne­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium