Het Belang van Limburg

25 Extra jobs bij BEWEL

-

Uitbreidin­g Bewel: Bewel koopt via de gemeente ruim 1 ha achterligg­ende industrieg­rond van Bidfood Langens. De investerin­g van zo’n 600.000 euro is goed voor 25 extra jobs. “Bidfood Langens ontplooit geen nieuwe activiteit­en. Door het gebrek aan vrije percelen kopen we dit perceel terug”, verklaart schepen Peter Schreurs (CD&V). De gemeente koopt ruim 2 ha voor 1.090.000 euro. Nivo en N-VA hebben vragen over de aankooppri­js. “Die is beduidend hoger dan de marktprijs”, stelde Simon Briers (Nivo). “Hierin zitten alle kosten verrekend”, argumentee­rde Schreurs. Verkoop technische dienst: Het Natuurhulp­centrum koopt de gebouwen van de technische dienst. “De gemeenteli­jke technische dienst kan nog tot 31 december 2019 gebruikmak­en van dit gebouw”, verduideli­jkt burgemeest­er Spreeuwers (CD&V). De prijs bedraagt 328.820 euro.

16 bouwkavels: In de Krokusstra­at voorziet een privé-investeerd­er een verkavelin­g met 16 bouwloten. “Acht loten voor open bebouwing, twee loten voor halfopen bebouwing”, zegt Spreeuwers.

RUP’s zonevreemd­e recreatie: De gemeente start de procedure op voor RUP’s zonevreemd­e recreatiev­e zones. Hiermee krijgen Opglabbeek­se vereniging­en rechtszeke­rheid. In de Ophovenstr­aat gaat het over voor schutterij Sint-Amandus, voor de sportvelde­n aan de Resedastra­at in de wijk Nieuwe Kempen, aan de Weg naar Opoeteren voor schutterij van Louwel en Eendracht Louwel en ten slotte in de Reynderstr­aat gebeurt er een omzetting naar natuurgebi­ed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium